KUHALNICA: Piščančja bedra s krompirjem

Pečena piščančja bedra s krompirjem so jed, kjer krompir in meso spečemo skupaj. Priprava je hitra in enostavna rezultat pa je odlična jed nepopisnih okusov.
Piščančja bedra s krompirjem (foto: OblizniPrste.si)
Piščančja bedra s krompirjem (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za tri osebe potrebujemo:
• 1 rezina masla debeline 1 cm
• 3 piščančja bedra
• 1/3 žličke rožmarina
• sol po okusu
• 1/3 žličke rdeče paprike
• 4 veliki krompirji
• 3 stroki česna
• 1/3 žličke listov koriandra

Piščančja bedra očistimo in odstranimo morebitne ostanke perja ter solimo po občutku. Očiščena in osoljena bedra položimo na desko, da se sol ” vpije” v meso. Med tem nastavimo pečico na 180 °C, da se ogreje. Krompir olupimo, narežemo na četrtine in položimo v skledo. Odrežemo rezino masla in jo položimo na dno pekača. Na njo položimo osoljena piščančja bedra. Ta posipamo z rdečo papriko, rožmarinom ter dodamo olupljene stroke česna. na vrh položimo krompir, ki ga rahlo solimo ter posipamo z posušenimi listi koriandra.

Pekač pokrijemo s pokrovom ter položimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Po tridesetih minutah vzamemo pekač iz pečice ter odkrijemo pokrov in obrnemo meso. Odkrit pekač z vsebino vrnemo v pečico in pečemo še nadaljnjih 30 minut.

Po pretečenem času pekač vzamemo iz pečice in že je naša jed pripravljena.
 
 
Nasvet
V kolikor pripravljate večjo količino jedi in za takšen pekač nimate pokrova, pekač preprosto pokrijete s srebrno folijo in pri robovih dobro stisnete, da para ne uhaja preveč. Namreč jed se prvih 30 minut pečenja bolj kuha v lastnem soku in maslu kot pa peče, kar je ključno za razvoj okusov in arome. Drugih trideset minut se jed peče, kjer krompir in piščanec dobita hrustljavo skorjico. V kolikor imate radi zelo hrustljavo kožo na piščancu vam priporočam, da čas pečenja podaljšate za 10 minut.


Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Očistite svoje črevesje z živili, ki jih imate doma

Prebavni sistem igra ključno vlogo pri vašem zdravju in...

Sadje, ki nežno očisti črevesje – in okrepi prebavo

V zrelih letih se pogosto zgodi, da prebava ni več tako...

Zdravje na mizi: Domači bučni kruh

Ste že slišali za bučni kruh? Poleg tega, da je izredno...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Vas mučijo napenjanje, zaprtje, neredna prebava? Jejte TO in vaša prebava se bo uredila!

Predstavljamo vam sestavino (in živila), ki vam lahko p...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

Ta hrana povzroča napenjanje in vetrove

Napihnjen trebuh in težave z vetrovi so vse bolj pogost...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.