KUHALNICA: Piščančja bedra s krompirjem

Pečena piščančja bedra s krompirjem so jed, kjer krompir in meso spečemo skupaj. Priprava je hitra in enostavna rezultat pa je odlična jed nepopisnih okusov.
Piščančja bedra s krompirjem (foto: OblizniPrste.si)
Piščančja bedra s krompirjem (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za tri osebe potrebujemo:
• 1 rezina masla debeline 1 cm
• 3 piščančja bedra
• 1/3 žličke rožmarina
• sol po okusu
• 1/3 žličke rdeče paprike
• 4 veliki krompirji
• 3 stroki česna
• 1/3 žličke listov koriandra

Piščančja bedra očistimo in odstranimo morebitne ostanke perja ter solimo po občutku. Očiščena in osoljena bedra položimo na desko, da se sol ” vpije” v meso. Med tem nastavimo pečico na 180 °C, da se ogreje. Krompir olupimo, narežemo na četrtine in položimo v skledo. Odrežemo rezino masla in jo položimo na dno pekača. Na njo položimo osoljena piščančja bedra. Ta posipamo z rdečo papriko, rožmarinom ter dodamo olupljene stroke česna. na vrh položimo krompir, ki ga rahlo solimo ter posipamo z posušenimi listi koriandra.

Pekač pokrijemo s pokrovom ter položimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Po tridesetih minutah vzamemo pekač iz pečice ter odkrijemo pokrov in obrnemo meso. Odkrit pekač z vsebino vrnemo v pečico in pečemo še nadaljnjih 30 minut.

Po pretečenem času pekač vzamemo iz pečice in že je naša jed pripravljena.
 
 
Nasvet
V kolikor pripravljate večjo količino jedi in za takšen pekač nimate pokrova, pekač preprosto pokrijete s srebrno folijo in pri robovih dobro stisnete, da para ne uhaja preveč. Namreč jed se prvih 30 minut pečenja bolj kuha v lastnem soku in maslu kot pa peče, kar je ključno za razvoj okusov in arome. Drugih trideset minut se jed peče, kjer krompir in piščanec dobita hrustljavo skorjico. V kolikor imate radi zelo hrustljavo kožo na piščancu vam priporočam, da čas pečenja podaljšate za 10 minut.


Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Več vrst sladkorja: Kateremu se moramo izogibati?

Sukroza (saharoza), glukoza in fuktoza so vrste sladkor...

Izšla je decembrska številka revije Vzajemnost 2025

Osnovna ideja Rdečega križa je pomagati pri ohranjanju ...

Iz raziskave: Multivitamini so ključ do boljšega spomina in kognitivnih sposobnosti

Tako kaže najnovejša raziskava, s katero ugotavljajo, d...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

3. najboljši napitki za hujšanje

Se že pripravljate na poletje? Preverite, kateri napitk...

Antioksidanti: Kako zdravi so in kako vplivajo na naše telo?

Zakaj bi jemali antioksidante? Ali res upočasnijo stara...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.