KUHALNICA: Slastna pečena kaša z jabolki

Kaj skuhati za večerjo, da bo hitro, okusno, zanimivo, poceni in kar je najbolj pomembno – da bo zadovoljilo vse okuse v hiši! Slastna pečena kaša z jabolki je prava jed.
Pečena kaša z jabolki. (foto: P.L.)
Pečena kaša z jabolki. (foto: P.L.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nekako se poskušam držati Mileninega reka, da je ceneje kuhati kosilo ali večerjo iz sestavin, ki jih imamo doma in ne izmisliti se jedi ter nato kupovati sestavine zanjo. In moram priznati, da ima še kako prav. S tem načinom ogromno privarčujemo, pa še veliko manj hrane zmečemo stran, saj jo zagotovo uporabimo do roka trajanja in ne ostane nekje pozabljena v kotu hladilnika ali omare. Kar pa se zelo rado zgodi, če kuhamo po naših željah (in ne po sestavinah, ki jih imamo doma) ter nakupljeno hrano odlagamo v omaro, hladilnik, vso staro pa potiskamo še bolj zadaj.

Današnje pozno kosilo je bilo brez mesa. Kar ni bilo najbolj všeč poglavarju naše hiše, a se je vzdržal. Sestavljeno je bilo iz zelenjavne juhe in kaše z jabolki. Juho sem skuhala iz hokaido bučke in brstičnega ohrovta. Buč imam letos zadosti doma, brstični ohrovt mi je iz svojega vrta nabrala mama. Prepražila sem čebulo, stresla nanjo na koščke narezano bučko, brstični ohrovt, zalila z vodo in kuhala do mehkega, soliti ni bilo potrebno, saj sem dodala žličko doma pripravljene vegete (peteršilj in česen sem dobro sesekljala, premešala s soljo in nadevala v steklene kozarčke). Kuhano zelenjavo sem zmešala s paličnim mešalnikom.

Za glavno jed, pečeno kašo z jabolki, sem skuhala nekaj kaše. Hm, le zakaj je na naših trgovskih policah prosena kaša, uvožena iz Rusije ali Kitajske?! Žalostno. V vodi sem jo pokuhala nekaj minut, nato precedila, stresla nazaj v lonec, dolila domače mleko, košček masla, in kuhala še nekaj minutk. Mlačni sem dodala žlico sladkorja, vanilin, dva rumenjaka, na koncu pa še sneg iz dveh beljakov. Naribala sem domača jabolka, jih potresla s cimetom. Sladkorja ni bilo potrebno dodajati.

Namazal sem jensko skledo z maslom, margarine skoraj ne uporabljam, dala vanjo plast kaše, nato jabolka in povrhu kašo. Dodala še nekaj majhnih koščkov masla in postavila v pečico, da se je lepo zapeklo. Mmmm, bilo je odlično! In skoraj domače. Škoda za kašo. Veliko raje bi kupila slovensko.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.