KUHALNICA: Slastna pečena kaša z jabolki

Kaj skuhati za večerjo, da bo hitro, okusno, zanimivo, poceni in kar je najbolj pomembno – da bo zadovoljilo vse okuse v hiši! Slastna pečena kaša z jabolki je prava jed.
Pečena kaša z jabolki. (foto: P.L.)
Pečena kaša z jabolki. (foto: P.L.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nekako se poskušam držati Mileninega reka, da je ceneje kuhati kosilo ali večerjo iz sestavin, ki jih imamo doma in ne izmisliti se jedi ter nato kupovati sestavine zanjo. In moram priznati, da ima še kako prav. S tem načinom ogromno privarčujemo, pa še veliko manj hrane zmečemo stran, saj jo zagotovo uporabimo do roka trajanja in ne ostane nekje pozabljena v kotu hladilnika ali omare. Kar pa se zelo rado zgodi, če kuhamo po naših željah (in ne po sestavinah, ki jih imamo doma) ter nakupljeno hrano odlagamo v omaro, hladilnik, vso staro pa potiskamo še bolj zadaj.

Današnje pozno kosilo je bilo brez mesa. Kar ni bilo najbolj všeč poglavarju naše hiše, a se je vzdržal. Sestavljeno je bilo iz zelenjavne juhe in kaše z jabolki. Juho sem skuhala iz hokaido bučke in brstičnega ohrovta. Buč imam letos zadosti doma, brstični ohrovt mi je iz svojega vrta nabrala mama. Prepražila sem čebulo, stresla nanjo na koščke narezano bučko, brstični ohrovt, zalila z vodo in kuhala do mehkega, soliti ni bilo potrebno, saj sem dodala žličko doma pripravljene vegete (peteršilj in česen sem dobro sesekljala, premešala s soljo in nadevala v steklene kozarčke). Kuhano zelenjavo sem zmešala s paličnim mešalnikom.

Za glavno jed, pečeno kašo z jabolki, sem skuhala nekaj kaše. Hm, le zakaj je na naših trgovskih policah prosena kaša, uvožena iz Rusije ali Kitajske?! Žalostno. V vodi sem jo pokuhala nekaj minut, nato precedila, stresla nazaj v lonec, dolila domače mleko, košček masla, in kuhala še nekaj minutk. Mlačni sem dodala žlico sladkorja, vanilin, dva rumenjaka, na koncu pa še sneg iz dveh beljakov. Naribala sem domača jabolka, jih potresla s cimetom. Sladkorja ni bilo potrebno dodajati.

Namazal sem jensko skledo z maslom, margarine skoraj ne uporabljam, dala vanjo plast kaše, nato jabolka in povrhu kašo. Dodala še nekaj majhnih koščkov masla in postavila v pečico, da se je lepo zapeklo. Mmmm, bilo je odlično! In skoraj domače. Škoda za kašo. Veliko raje bi kupila slovensko.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.