KUHALNICA: Zvezdica z marmelado

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 9.12.2016
Praznični december je najlepši v krogu družine in prijateljev. Če pa na mizi zadiši še slastno in okusno pecivo, je še toliko boljše. Pripravite zvezdico z marmelado, navdušeni boste!
Zvezdica z marmelado (foto: Fala)
Zvezdica z marmelado (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Testo:
½ kocke kvasa Fala
0,5 dl mleka
33 dag moke
10 dag sladke smetane
5 dag kislega testa
4 dag sladkorja
2 jajci
2 žlici olja
1 mala žlička soli

Nadev:
20 dag ribezove marmelade

jajce za premaz

Priprava:
Kvas Fala raztopimo v topli mešanici mleka in smetane. V posodo odmerimo sol, moko, sladkor, dodamo jajca, raztopljeni kvas in kislo testo. Če nimamo kislega testa, damo žlico moke manj.

Zamešamo testo in med mešanjem dodajamo olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in začne testo odstopati od posode. Potem ga pokrijemo s folijo in damo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na štiri enake dele in pustimo počivati nekaj minut. Nato vsak kos testa razvaljamo v obliko kroga – po potrebi malo obrežemo. Prvega položimo na pekač, ga premažemo z marmelado (bolje, da zunanji rob ne namažemo, preko položimo drugo plast testa, namažemo in ponavljamo do četrte plasti testa, ki je na vrhu. Na sredino kroga položimo kozarec in od kozarca proti robu razrežemo na 16 delov (najprej na štiri, potem vsakega na pol in potem še enkrat vsakega na pol). Vsak izrezan del 3-4x zavrtimo okrog osi (vsak par v nasprotni smeri – en del v levo, drugega v desno) in konici oblikujemo v zaključek.

Oblikovano zvezdo premažemo s stepenim jajcem in jo damo še enkrat vzhajat. Čez približno dvajset minut jo prestavimo v vročo pečico in pečemo približno pol ure na 190 °C.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.