Kvas Fala za sladka testa

Kvas Fala za sladka testa je kvas s posebnimi lastnostmi in je plod znanstvenega dela strokovnjakov Lesaffre, ki so z naravno selekcijo kvasovk dosegli zadani cilj: zagotoviti še boljše rezultate pri peki peciva, ki vsebujejo večji delež sladkorja.
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.)
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.)
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.) Kvas Fala (foto: Bonopan, d.o.o.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pri peki kruha in peciva iz kvašenega testa se srečamo z različnimi pogoji v testu:
- normalni pogoji (ni osmotskega pritiska = izotonični medij), kjer je količina dodanega sladkorja do 5%,
- sladki pogoji (velik osmotski pritisk = hipertonični medij), kjer je količina dodanega sladkorja nad 5%.

Poseben kvas za sladka testa mora biti odporen na povečano koncentracijo sladkorjev izven kvasne celice, da je osmotski pritisk pri izenačevanju koncentracij medija ne uniči. Tak kvas za sladka testa je bogat s trehalozo (disaharidom), ki blaži učinek osmotskega pritiska na kvasno celico. Več ko vsebuje kvasna celica trehaloze, bolje se brani pred osmotskim pritiskom.

Kvasovke kvasa Fala za sladka testa so torej sposobne upreti se osmotskemu pritisku, ki nastane v testih z veliko dodanega sladkorja. Druga pomembna lastnost kvasa za sladka testa pa je količina invertaze (encim), ki razgradi saharozo (sladkor) na glukozo in fruktozo in tako poveča koncentracijo sladkorja v mediju. Kvas za sladka testa mora imeti čim manj invertaze, da se količina glukoze in fruktoze ne poveča.

Torej nov Fala kvas za sladka testa je bogat s trehalozo in ima nizko invertazno aktivnost!

Tak kvas je sposoben hitreje in bolje »vzhajati« in daje boljše rezultate pri peki kruha in peciva bogatega s sladkorjem.

 
Promocijsko sporočilo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.