Misel za 30. november

Danes je mednarodni dan dajanja, ki označuje začetek veselega decembra, ko podarimo in prejmemo veliko daril. Prisluhnimo čudovitim besedam Alenke Rebula o svetosti obreda obdarovanja!
??? (Foto: Freepik.com)
??? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Portal MojaLeta.si vam vsako jutro podarja pozitivno misel dneva, ki naj vas spremlja preko celega dne. Naj bo tudi vaš današnji dan poln življenja in vreden si ga zapomniti za vedno!

Pozitivna misel dneva za torek, 30. novembra 2021:

 

V medsebojnem obdarovanju se udeležujemo velikega obreda, ki prenavlja svet.

Spet in spet smo novi, ko podarimo kaj iz srca, ker se v nas porodi mogočni obrat k življenju, k prazničnosti naših srečanj.

Živi smo toliko, kolikor se srečujemo z drugimi.

Prazniki odgovarjajo na našo potrebo po povezanosti. Uslišimo jo, potrebni smo tega praznovanja kot vsakdanjega kruha.

Praznujmo tako, da gradimo mostove in prižigamo v sebi lučke ljubečega zavedanja. Dragoceni smo drugim, drugi so dragoceni nam - in vse se začenja vedno spet na novo.

Naj se obred obdarovanja dotakne našega bitja in prazniki ne bodo minili zaman.

 

Alenka Rebula, Obred obdarovanja

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Seks v zrelih letih: 9 zdravilnih položajev

Preverite devet splošnih zdravilnih položajev, ki jih s...

Test: Se tudi vaša srčna črta na obeh dlaneh ujema?

Dajte skupaj dlani, rahlo jih upognite in preverite, če...

Babičini triki za zdrave in lepe nohte

Preverite, kako na 100% naraven način poskrbeti, da bod...

Zabavni in modri citati o staranju in starosti

Sploh v sodobni družbi je včasih težko sprejeti dejstvo...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.