Močno živilo, ki preprečuje razvoj raka, topi maščobo, uravnava holesterol in krvni tlak ...

Staro živilo, ki ga vsi dobro poznamo, je zelo zdravilno. Vsak dan ga dodajte na svoj jedilnik, najbolj primeren je za zajtrk in si tako izboljšajte zdravje in počutje!
Ovsena kaša je odličen izbor za zajtrk. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Ovsena kaša je odličen izbor za zajtrk. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ovsena kaša je zelo zdrava. Preprečuje nastanek raka, topi odvečno maščobo, uravnava holesterol, saj nase veže maščobe, in preprečuje visok krvni tlak.

Ovsena kaša vsebuje vlaknine, zaradi katerih smo dolgo siti. Poleg tega pa ureja prebavo in je zelo priporočljiva za vse, ki želijo shujšati.

Strokovnjaki jo svetujejo tudi tistim, ki imajo previsok krvni tlak. To živilo ima mnogo zdravilnih lastnosti in lahko zniža previsoki krvni tlak tudi do 30 odstotkov.

Številne študije so pokazale tudi, da lahko z rednim uživanjem ovsene kaše preprečimo raka na debelem črevesju. Prav tako pa preprečuje tudi raka na jajčnikih, dojkah in prostati.

Za zajtrk si lahko pripravite zdrav in krepčilen obrok. Potrebujete skodelico ovsenih kosmičev, eno banano, žlico medu, skodelico mleka, žličko cimeta in sesekljane orehe ali mandlje, žlico rozin.

Najprej dajte ovsene kosmiče v mleko. Lahko ga prej pogrejete ali pa pustite hladnega. Po desetih minutah, ko ovseni kosmiči nabreknejo, dodajte še med in dobro premešajte. Nato dodajte še na koščke narezano banano, orehe, cimet, rozine. Zmešajte in pojejte.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Hrana, ki krepi spomin in ohranja bister um

Možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko energije,...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.