Najbolj iskan recept za jabolčni zavitek

V prispevku boste našli najbolj okusen recept za pripravi jabolčnega zavitka!
Pripravite jabolčni zavitek po enostavnem receptu. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Pripravite jabolčni zavitek po enostavnem receptu. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Jablane so obrodile, sedaj je pravi čas, da spečemo peciva iz jabolk. Mednje zagotovo sodi tudi jabolčni zavitek. Na način, kot so ga pekle že nekoč naše babice.

Tukaj je enostaven in zelo okusen recept.

Za pripravo boste potrebovali en zavitek vlečenega testa, lahko pa ga pripravite tudi sami. En kilogram kislih jabolk, sladkor, maslo, cimet, rozine.

Testo najprej lepo razvaljajte, nato pa ga premažite s stopljenim maslom. Naribajte jabolka, jih potresite po testu, posujte s sladkorjem, dodajte cimet in rozine, če vam te ustrezajo. Prej jih namočite za nekaj minut v rum.

Nato testo zvijte in položite na z maslom namazan pekač. Testo na več mestih prebodite z vilicami. Namažite ga s stopljenim maslom in pecite v naprej ogreti pečici približno 40 minut na 180 stopinj Celzijah, oziroma tako dolgo, da lepo porjavi.

Ko se nekoliko ohladi, ga lahko postrežete. Da bo šel še bolj v slast, ga potresite še s sladkorjem v prahu. Dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.