Najboljši kruh iz posebnih vrst moke

Najboljši kruh iz posebnih vrst moke je spekla Marija Špitaler. Želela je poskusiti nekaj novega, zato se je odločila za beli kruh z dodatkom bazilike in sušenih paradižnikov.
(Foto: Nik Skerbis, Mediaspeed)
(Foto: Nik Skerbis, Mediaspeed)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine

400 g bele moke

4 dcl tople vode

1 zavitek suhega kvasa Fala

1 mala žlička sladkorja

1 mala zvrhana žlička soli.

1 velika žlica olivnega olja

 

Priprava

Najprej sem si narezala baziliko in paradižnik.

V posodo sem dala toplo vodo, (samo 3,5 dcl, v ostale pol dcl sem zmešala sol in pustila na strani), kvas in žličko sladkorja. To sem malo pomešala in dodala moko, v katero sem prej vmešala narezano baziliko in paradižnik. Vse skupaj sem pomešala in pustila 15 minut v pokriti posodi. Nato sem dodala še preostalo vodo pomešano s soljo in testo prepogibala. Pustila stati  20 minut in dodala še olje. Zopet sem testo 4x preložila. Ta postopek sem ponovila še 3x na 20 minut.

Delovno površino sem dobro pomokala, stresla testo in ga oblikovala v hlebček, ter ga dala za 3/4 ure vzhajat v peharček. Med tem časom sem si segrela litoželezno posodo na 240C.

Ko je testo dovolj narastlo sem ga prestavila v razgreto pokrito posodo in ga vrnila v pečico za 35 minut. Po tem času pa sem posodo odkrila in pekla še 10 minut, vendar sem temperaturo znižala na 180C.

Pečen kruhek sem odložila na rešetko in komaj čakala, da ga sprobam.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.