Najboljši nasveti: Da bodo jajca skuhana popolno ...

Bliža se dan, ko bomo spet barvali pirhe. Preberite nekaj nasvetov, kako skuhati jajca, da ta ne bodo počila in da bodo kuhana ravno prav!
	Z nekaj triki bodo jajca kuhana popolno. (foto: Freepik.com)
Z nekaj triki bodo jajca kuhana popolno. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Različni pirhi
Če imate možnost, potem poskušajte dobiti čim več različnih jajčk. Pobarvate lahko nekaj prepeličjih, kokošjih, gosjih … tudi med kokošjimi so takšna, ki so bolj bela, druga pa bolj rjava na zunaj. Izbirajte različna, da bo vaš okras res pester.

Barvajte manj sveža jajca
Res je, prav ste prebrali. Če boste pobarvali zelo sveža jajca, se bodo ta veliko težje lupila. Če pa boste barvali vsaj teden dni stara, bo lupina šla brez težav stran.

Zakaj je temu tako?
Sveže jajce vsebuje ogljikov dioksid, ki pa s staranjem jajca izhaja iz njega, beljak se tanjša. Dlje časa, ko jajce stoji, bolj se beljak in tanka membrana mehčata in lažje lupimo jajce. Zato za pirhe izberite od sedem do 10 dni stara jajca.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Velikonočni mlečni kruh z rozinami

Kako jih pravilno skuhati?
Najpogosteje kuhamo jajca tako, da jih damo v mrzlo vodo, kuhamo, ko ta zavre, pa še kuhamo do 15 minut. Nekateri pa trdijo, da to ni pravo način, da tako jajca pokajo.

Zato poskusite nekoliko drugače. Položite jajca v mrzlo vodo, segrevajte jih, dokler ne zavrejo, nato odstavite in pokrijte. Pustite jih pokrite vsaj 10 do 12 minut, nato jih vzemite iz vode in postavite v zelo mrzlo vodo.

Če boste na tak način kuhali jajca prvič in če niste povsem prepričani v to metodo, naredite preizkus že nekaj dni prej in skuhajte dva ali tri jajčka na tak način.

Da jajčka ne bi pokala …
Nekateri svetujejo, da jajca date v mrzlo vodo in jih zelo počasi kuhate do vrelišča. Na tak način naj ne bi počila. Spet drugi pravijo, da jih morate pred kuhanjem 15 minut prej vzeti iz hladilnika. Nekateri v vodo dodajo tudi deciliter kisa ali dve veliki žlici soli. Vse to naj bi preprečilo pokanje.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...

Nasvet: Povrnite kozarcem spet visoki sijaj!

Imate tudi vi težave s kozarci, ko jih operete v pomiva...

Očistite pljuča na naravni način

Spomladi je čas za čiščenje organizma. Ali ste vedeli, ...

3 magične začimbe zoper tesnobo in anksioznost

Duševne motnje pogosto zdravijo z zdravili, ki imajo ko...

Kaj pomeni rdečica na obrazu, ki nastane zaradi alkohola?

Se tudi vam kdaj zgodi, da popijete kozarček ali dva al...

Gospodinjska opravila: 10 pravil, ki zelo olajšajo delo!

Skoraj vsa hišna opravila, ki so povezana s čiščenjem i...

Tudi vi »pokate« prste? Pa veste, kaj s tem povzročate?

Imate tudi vi navado vsake toliko popokati s členki na ...

IDEJE: Jesenske igre z vnuki

Preverite odlične ideje za jesenske igre z vnuki, ki bo...

Naredite sami: Naravno čistilo proti plesni

V prispevku najdete zelo učinkovit nasvet, kako priprav...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.