Namaz iz 2 živil, ki krepi zdravje ter topi odvečne kilograme

Bi radi zravnali trebuh, si povrnili dobro zdravje in energijo? Potem si pripravite ta zdravilni namaz, nad katerim boste zelo navdušeni.
Namaz iz avokada in paprike je osvežujoč in zdrav. (foto: pexels.com)
Namaz iz avokada in paprike je osvežujoč in zdrav. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate radi zelenjavne namaze? Potem je ta recept pravi za vas. Poleg tega, da je zelo okusen, je tudi izredno zdrav. Pomagal vam bo krepiti imunsko odpornost, z njim pa boste tudi veliko lažje in hitreje shujšali.

Namaz vsebuje avokado, ta zdravi sadež je poln zdravilnih snovi. Vsebuje proteine, ki pomagajo našim mišicam, so tudi v veliko pomoč pri hujšanju.

Namaz je sestavljen tudi iz rdeče paprike, ta je bogata z vitamini C, A in E ter beta-karotenom. Vse te snovi pripomorejo k boljši imunski odpornosti, k boljšemu počutju.

Kako pripraviti okusni poletni namaz?
Potrebujete en zrel avokado, tri rdeče paprike, šest žličk oljčnega olja, tri stroke česna, pol žličke soli.

Operite in očistite paprike, nato jih premažite z oljčnim oljem. Dajte jih v pečico na 180 stopinj C in pecite, da se lepo zapečejo. Ko so pečene, jih dajte v posodo in pokrijte. Pustite nekaj minut, nato pa olupite kožico.

V palični mešalnik nato stresite paprike, narezan in očiščen avokado, česen, sol.

Nato dobro zmešajte, da dobite gladko zmes. Nadevajte v posodico s pokrovom in hranite v hladilniku. Namaz lahko namažete na kruh ali pa jeste skupaj s surovo papriko, zeleno, korenjem.

Odlično in zelo osvežujoče!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.