Napaka, ki jo pri kuhanju testenin počnejo mnogi – tudi vi?

Ko so testenine kuhane, jih splaknemo z vodo. Tudi vi to počnete?
	Testenin po kuhanju ne spirajte z vodo. (foto: Freepik.com)
Testenin po kuhanju ne spirajte z vodo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nikar. S tem, ko testenine splaknete pod vodo, poslabšate njihov okus. Voda odplakne škrob, kar povzroči, da se omaka manj prijema na testenine. Enako se zgodi, če med kuhanjem v vodo dodate olje. Kuharski mojstri odsvetujejo tudi to, saj vpliva na okus ter omako.

Ste tudi vi delali te napake?

Kako pa potem pripraviti testenine, da bodo zares okusne?
Pri kuhanju testenin je pomembno, da je lonec, v katerem se kuhajo, zares dovolj velik in v njem zadostna količina vode. Ravnajte se po pravilu, da za 100 gramov testenin potrebujete liter vode.

Pomembno je tudi, da vodo solite šele takrat, ko ta že zavre, tako boste ohranili škrob v testeninah. Pri soli ne varčujte, kuharji svetujejo, da na pol kilograma testenin dodate žličko in pol soli.

Pri kuhanju naj voda zmerno vre, testenine večkrat premešajte, da se ne bodo zlepile skupaj.

Nikar jih ne razkuhajte. Če so lepljive, je to znak, da so že preveč kuhane. Naj bodo raje čvrste in žvečljive. Takšne odcedite, nikar ne spirajte, stresite nazaj v lonec in dodajte omako. Premešajte, pokrijte in pustite pol minutke. Testenine se bodo z omako lepo prepojile.

Servirajte na krožnik in potresite z aromatičnim parmezanom. Dober tek!

Preberite tudi: Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Učinkovit nasvet, ki odpravi podočnjake, zgladi gubice in navlaži kožo

Poskrbite za svoj obraz z naravno masko. Zelo enostavna...

Samo ta organ okrepite in razstrupite, pa bodo bolezni izginile!

Če so vaše ledvice zdrave, če delujejo dobro, potem je ...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Praznično obdarovanje: Podarite čas, ne denarja!

December je zaživel. V otroških glavah je polno želja, ...

Naredite sami: Šampon za lase

Sami lahko naredite zelo učinkovit šampon za lase, ki j...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Pomivalni stroj: Vzroki, zaradi katerih posoda ni dobro pomita

Vzrokov, da pomivalni stroj ne pomije dobro posode, je ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Naravni pripravek, ki zares odpravlja madeže in starostne pege!

Poznali in znali so ga uporabljati že stari Rimljani in...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična zvezda: Kako izbrati kakovostno in zdravo rastlino?

Upoštevajte teh nekaj nasvetov, pa boste letos zagotovo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.