Napaka, ki jo pri kuhanju testenin počnejo mnogi – tudi vi?

Ko so testenine kuhane, jih splaknemo z vodo. Tudi vi to počnete?
	Testenin po kuhanju ne spirajte z vodo. (foto: Freepik.com)
Testenin po kuhanju ne spirajte z vodo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nikar. S tem, ko testenine splaknete pod vodo, poslabšate njihov okus. Voda odplakne škrob, kar povzroči, da se omaka manj prijema na testenine. Enako se zgodi, če med kuhanjem v vodo dodate olje. Kuharski mojstri odsvetujejo tudi to, saj vpliva na okus ter omako.

Ste tudi vi delali te napake?

Kako pa potem pripraviti testenine, da bodo zares okusne?
Pri kuhanju testenin je pomembno, da je lonec, v katerem se kuhajo, zares dovolj velik in v njem zadostna količina vode. Ravnajte se po pravilu, da za 100 gramov testenin potrebujete liter vode.

Pomembno je tudi, da vodo solite šele takrat, ko ta že zavre, tako boste ohranili škrob v testeninah. Pri soli ne varčujte, kuharji svetujejo, da na pol kilograma testenin dodate žličko in pol soli.

Pri kuhanju naj voda zmerno vre, testenine večkrat premešajte, da se ne bodo zlepile skupaj.

Nikar jih ne razkuhajte. Če so lepljive, je to znak, da so že preveč kuhane. Naj bodo raje čvrste in žvečljive. Takšne odcedite, nikar ne spirajte, stresite nazaj v lonec in dodajte omako. Premešajte, pokrijte in pustite pol minutke. Testenine se bodo z omako lepo prepojile.

Servirajte na krožnik in potresite z aromatičnim parmezanom. Dober tek!

Preberite tudi: Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...

Nasvet: Povrnite kozarcem spet visoki sijaj!

Imate tudi vi težave s kozarci, ko jih operete v pomiva...

Očistite pljuča na naravni način

Spomladi je čas za čiščenje organizma. Ali ste vedeli, ...

3 magične začimbe zoper tesnobo in anksioznost

Duševne motnje pogosto zdravijo z zdravili, ki imajo ko...

Kaj pomeni rdečica na obrazu, ki nastane zaradi alkohola?

Se tudi vam kdaj zgodi, da popijete kozarček ali dva al...

Gospodinjska opravila: 10 pravil, ki zelo olajšajo delo!

Skoraj vsa hišna opravila, ki so povezana s čiščenjem i...

Tudi vi »pokate« prste? Pa veste, kaj s tem povzročate?

Imate tudi vi navado vsake toliko popokati s členki na ...

IDEJE: Jesenske igre z vnuki

Preverite odlične ideje za jesenske igre z vnuki, ki bo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.