Naredite sami: Zdravilni kefir

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 15.5.2022
Kefir je eno najmočnejših naravnih živil, ki pomaga ohranjati zdravje, vitalnost in se bori proti številnim boleznim. Bogat je z zdravim bakterijam, uravnava prebavo, pospešuje metabolizem, pomlaja organizem in zvišuje imunsko odpornost.
Kefir lahko pripravite iz surovega kravjega ali kozjega mleka. (Foto: Freepik.com)
Kefir lahko pripravite iz surovega kravjega ali kozjega mleka. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Doma pripravljen kefir je poln zdravih bakterij, vsebuje mnogo probiotikov, veliko več kot jih najdete v jogurtu. Pozitivno vpliva na celo telo, ga zdravi in pomlaja.
 
Če boste redno pili doma pripravljeni kefir, se vam bo zagotovo uredila prebava, občutek napihnjenosti bo izginil, pregnali boste zakisanost organizma in izboljšali počutje.
 
 
Kaj potrebejmo za pripravo domačega kefirja?

Preden se lotite priprave domačega kefirja, boste potrebovali nekaj kefirjevih zrnc. Te lahko kupite v trgovinah z zdravo prehrano, lahko pa povprašate med prijatelji in znanci, če jih kdo ima, saj se ta zrnca s časom pričnejo množiti in tisti, ki doma prideluje svoj kefir, jih lahko podari tudi drugim.

Za pripravo potrebujete dve žlički kefirjevih zrnc, dve skodelici domačega in surovega mleka (če imate možnost izberite kozje mleko), večji steklen kozarec, gazo in cedilo.

V čist steklen kozarec dodajte zrnca, nalijte mleko, premešajte, pokrijte z gazo in pustite na toplem 48 ur.

Nato tekočino precedite in pijte, kefirjeva zrnca pa uporabite naprej.

Popolnoma enostavno lahko pridete do zares zdravilnega napitka!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...

Slastna solata za hujšanje, ki vas zares nasiti – brez praznih kalorij

Ko slišimo besedo solata, pogosto pomislimo na skledo z...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.