Nasvet: Kako speči najboljše palačinke?

Jih imate radi, želite z njimi presenetiti svoje domače? Potem preberite nekaj trikov, s katerimi bodo vaše palačinke resnično najbolj slastne!
Naredite slastne palačinke! (Vir: Freepik.com)
Naredite slastne palačinke! (Vir: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da vam bodo palačinke uspele in bile resnično zelo slastne, se morate držati nekaterih pravil.

Izbira moke
Čeprav največkrat za peko palačink uporabljamo večnamensko moko, pa strokovnjaki pravijo, da bo jo morali mešati z moko za peko peciva. Takšna mešanica je najboljša za palačinke.

Priprava zmesi za palačinke
Trik je tudi v tem, da že pripravljena zmes za palačinke ne sme stati. Takoj, ko jo pripravite, jih pričnite peči. Če zmes stoji, potem moka vpije več tekočine in palačinke ne bodo lepo tanke.
 
Preberite tudi: Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Olje
Ponev premažite z oljem. To naredite še najlažje tako, da pol decilitra olja zlijete v ponev, ga segrejete, nato razporedite po ponvi, da je cela namazana, nato pa višek odlijete v skodelico in ga uporabite spet pri peki naslednje palačinke.

Temperatura pečenja
Ponev, v kateri pečete palačinke, mora biti dobro segreta. In ko je segreta, je peka palačink enostavna, saj se te ne prijemajo. Pazite pa, da ne bo prevroča, saj se bodo tako začele palačinke smoditi.

Radenska in soda bikarbona
Palačinke bodo še bolj rahle, če boste v zmes dodali pol decilitra radenske ali pa žličko sode bikarbone.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Težave z žolčem: Naravna pomoč

Svojemu indikatorju potlačene jeze lahko pomagate z nek...

Celulit: Nikoli ni prepozno, da se ga znebite!

Preverite, kateri so naravni sovražniki celulita, ki ji...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.