Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradicionalno slovensko kosilo. Pečena rebrca postrežemo s praženim krompirjem, ali krompirjem pečenem v pečici. Rebrca lahko spečemo tudi na žaru, najbolj preprosto pa je, če jih spečemo v pečici.
Svinjska rebrca (Foto: Karmen Valant)
Svinjska rebrca (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Svinjska rebrca pečena v pečici morajo biti zunaj lepo zapečena in znotraj sočna. Poleg navadne svinjske pečenke in mrežne pečenke, so najbolj priljubljena svinjska rebrca. Postrežemo jih lahko z različnimi prilogami, najbolj se k svinjskemu mesu poda pražen krompir, pire krompir ali dušen riž.

Seveda pri tradicionalnem slovenskem kosilu ne sme manjkati goveja juha, velika skleda solate in za povrh še kos dobrega peciva. Za popolna pečena rebrca ne potrebujemo veliko začimb, dovolj je sol, poper, malo timijana in česna v prahu.

Meso začinimo že zvečer, natremo ga soljo, malo popra, dodamo timijan in česen v prahu. Nato meso premažemo z malo olivnega olja in ga zavijemo v folijo. Če bomo pekli rebra s kožo, potem jo nekajkrat po vrhu zarežemo.

PREBERITE TUDI: Kako pripraviti najbolj okusne piščančje jedi na žlico?

Recept za svinjska rebrca pečena v pečici:

1 kg svinjskih rebrc
2 korenčka
nekaj koščkov repe
1 čebula
3 žlice svinjske masti
1 kozarec rdečega vina
sol in poper
malo timijana
mleti česen

Svinjska rebra, ki smo jih že prejšnji dan začinili, postavimo v pekač in jih prelijemo z vročo svinjsko mastjo. Če ne maramo svinjske masti, potem v pekač prilijemo samo kozarček rdečega vina in malo vode.  Na rebra položimo dva narezana korenčka, nekaj koščkov repe in čebulo, ki jo narežemo na štiri dele. 

Pečico ogrejemo na 180 stopinj C in počasi pečemo dve uri. Vmes rebra polivamo s tekočino, ki se je nabrala v pekaču. Mešanica stopljene svinjske masti in rdečega vina bo dala rebrom odličen okus. Ko so rebra pečena, jih še nekaj časa pustimo v pečici.

Postrežemo jih s praženim krompirjem ali dušenim rižem. Odlične so tudi s krompirjem, ki ga prav tako spečemo v pečici, lahko skupaj z rebrci. Krompir lahko spečemo tudi v vrečki za pečenje, prej ga začinimo in dodamo na večje kose narezano čebulo.

Kot predjed ponudimo govejo juho z zdrobovimi žličniki, lahko tudi kokošjo juho z domačimi rezanci. Za povrh pa lahko presenetimo s kosom sveže pečene orehove potice.

PREBERITE TUDI: Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Svinjska rebrca Kosilo Recept
Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

TOP 3 evropske božične kulinarične uspešnice

Izbrskali smo božične recepte za tradicionalne angleške...

Naredimo sami: 4 ideje za božično ustvarjanje skupaj z vnuki

Zbrali smo nekaj idej, kaj v tem čarobnem decembru ustv...

Kako se izogniti decembrskemu prenajedanju?

Preverite pet trikov, kako se izogniti decembrskemu pre...

100% naravni afrodiziaki, ki delujejo močneje kot viagra!

Ste vedeli, da muškatni orešček in klinčki znanstveno p...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.