Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjsko pečenko s krompirjem in zelenjavo. Pa dober tek!
Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo (Foto: Karmen Valant)
Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za kosilo potrebujete:

1, 5 kg svinjskega stegna
sol in poper
mleta kumina in strt timijan
suh majaron
3 korenčki
3 čebule
1/2 gomolja zelene
3 stroki česna
10 krompirjev
2 dl mesne juhe
2 žlici kisle smetane

Svinjsko pečenko nadrgnemo s soljo, poprom, kumino, timijanom in majaronom. Korenček ostrgamo in zrežemo na kolesca, čebulo na kolobarje in zeleno na kocke. Krompir operemo in olupimo. V primeren pekač ali glinast lonec zložimo najprej zelenjavo in malo solimo.

Na zelenjavo položimo meso, pokrijemo in postavimo v hladno pečico. Pečico ogrejemo na 225 stopinj C in pečemo dve uri. Po tem času vzamemo pekač iz pečice, najprej iz njega dvignemo meso in ga položimo na desko.

Nato iz pekača previdno vzamemo zelenjavo in jo porazdelimo po krožniku. V pekač zlijemo vročo juho, jo segrejemo v pečici, da se odmoči, dodamo kocko za omako, pretlačimo in primešamo smetano.

Omako ponudimo zraven na rezine narezane pečenke, krompirja in zelenjave.

PREBERITE TUDI: Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo Ideje za kosilo Recepti
Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Cimetove rolice

Pecivo, ki se prileže med tednom po kosilu, med praznik...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Recept za bograč- kako skuhamo najboljši bograč?

Recept za bograč! Bograč je golažu podobna jed, ki mora...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.