Še vedno velja, da določeno sadje in zelenjavo kupujete takrat, ko je zanje sezona. Tako boste imeli več možnosti, da kupite zdravo in manj prepojeno hrano s pesticidi. Če kupite jagode sredi zime, potem je skoraj zagotovo, da so prepojene s kemikalijami. V »mrtvi« sezoni, ko skoraj ni na razpolago sezonskega svežega sadja in zelenjave, pa je bolj priporočljivo, da kupujete zamrznjene izdelke le teh, kakor pa sveže, saj ti vsebujejo veliko pesticidov.
Zelo pomembno pa je, ne glede na letni čas, da kupljeno sadje in zelenjavo pred jedjo vedno dobro operete. Da se boste znebili vsaj del pesticidov, ki so v sadju in zelenjavi, lahko poskusite tudi naslednje: v razpršilnik dodajte z vodo razredčeni alkoholni kis in posprejajte po sadju ali zelenjavi, ki ju boste uporabili tisti dan. Pustite delovati nekaj minut, nato temeljito izperite z vodo.
Poskusite pa lahko tudi tako, da v vodo dodate morsko sol in sok limone. Sadje ali zelenjavo potopite v to mešanico in pustite delovati deset minut. Nato hrano sperite pod tekočo vodo.