Nasveti za popolno kuhano domačo juho

V prispevku boste našli male skrivnosti kuharjev, s katerimi bo odslej vaša domača juha mnogo boljša in bolj okusna. Preprosto je!
S preprostimi triki bo domača juha še boljša. (Foto: Freepik.com)
S preprostimi triki bo domača juha še boljša. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mnogi si kosila brez dobre domače juhe sploh ne znajo predstavljati. Če ne drug dni, pa mora po njej dišati vsaj v nedeljo dopoldan. Če tudi vi kuhate domačo govejo ali kokošjo juho, vam bodo zelo prav prišli ti nasveti, s katerimi bo vaša juha odslej še boljša.

Kako skuhati juho, da bo ta imela še boljši okus in da bo meso lepo mehko?

Nasveti so zelo preprosti:
Ko boste kuhali juho, morajo v njej obvezno biti koromač, peteršilj in repa. Preden pa zelenjavo daste v lonec, je potreben majhen trik, da bo ta še slajša in da bo dala juhi poln okus.

Zelenjavo očistite, obrišite do suhega, nato jo dajte na pekač, pokapajte z olivnim oljem in v ogreti pečici (ali pa na ponvi) malce popecite. Na tak način boste dosegli, da bo zelenjava obdržala barvo in okus.

Juhi lahko dodate tudi liste repe, korenja, zeljne liste, liste cvetače, por. Tako bo še bolj okusna.

Če pripravljate kokošjo juho, potem se držite starega reka: Stara kokoš, dobra juha! Torej, kupite staro kokoš in ohranite tudi kožico, ki bo dala juhi še bolj poln okus.

Juho je potrebno vedno kuhati počasi. Včasih so rekli, da je najboljša takrat, ko pozabimo, da jo kuhamo.

Kuhati jo moramo na zmerni temperaturi, nikakor ne sme vreti.

Ko je meso kuhano, ga odstranimo iz lonca in vrnemo kasneje, ko juho že odstavimo.

Popolnoma enostavno, kajne? Poskusite naslednjič s temi preprostimi triki, pa boste videli, da bo zares polnega okusa.

Če ne jeste mesa, nič lažjega. Skuhajte zelenjavno juho in uporabite trike z zelenjavo, ki smo jih navedli. Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.