Okrepijo srce, vid, kosti, možgane in še in še ...

Ta zdravi sadež vsebuje mnogo koristnega za naše telo. Uravnava krvni sladkor, krepi spomin, ščiti srce, krepi kosti in oči.
Slive so izredno zdravilen sadež. (foto: www.123rf.com)
Slive so izredno zdravilen sadež. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Slive so izredno zdravilen sadež. Vsebujejo vitamin C, B6, E. Slive so znane kot multivitaminski sadež, kombinacija vitaminov je namreč zelo zdravilna. Vsebujejo tudi proteine, beta karoten, fosfor, magnezij, kalcij, železo.

Strokovnjaki pravijo, da je vsak dan priporočljivo pojesti po pet sliv in s tem lahko veliko naredite za svoje zdravje.

Uravnavajo krvni sladkor
Slive imajo nizek glikemični indeks, pomagajo uravnavati krvni sladkor in zmanjšujejo možnost za nastanek sladkorne bolezni.

Krepijo spomin
Če vsak dan pojeste po pet sliv, s tem lahko zelo izboljšate svoj spomin in okrepite zdravje možganov.

Ščitijo srce
Slive uravnavajo krvni tlak in preprečujejo srčno kap.

Uravnavajo prebavo, preprečujejo zaprtost
Slive zelo močno vplivajo tudi na celoten prebavni trakt. Če jih pojeste pet na dan, si lahko uredite prebavo, zdravite črevesje in odpravite zaprtost.

Krepijo kosti
Raziskava je pokazala, da imajo tisti ljudje, ki redno jedo slive, veliko bolj zdrave in trdne kosti. Vsebujejo namreč kalcij, ta pa ščiti pred osteoporozo.

Krepijo vid
Slive vsebujejo zdravilne snovi, ki krepijo tudi vid. Pomagajo predvsem pri starostni slepoti in jo preprečujejo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Ste vedeli, da lahko instant kava škoduje vašemu vidu?

Za mnoge ljudi je skodelica kave vsakodnevni obred, bre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Hrana, ki krepi spomin in ohranja bister um

Možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko energije,...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.