Pospešuje metabolizem, čisti kožo, razstruplja jetra in preprečuje raka

Moje zdravje > Alternativa | piše: Saša Šorli | 24.4.2015
Krompirjev sok so poznali že naši predniki in ga s pridom tudi uporabljali. Če bi vedeli, kako zdravilen je, bi ga zagotovo pili tudi vi!
Krompirjev sok preprečuje razvoj bolezni. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Krompirjev sok preprečuje razvoj bolezni. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Surovi krompir vsebuje mnogo hranljivih snovi, med njimi tudi vitamin C, kalij, železo, magnezij, cink, vitamin B6. trditev, da je surov krompir zdravju škodljiv, ne drži. Surov krompir je zelo zdravilen, sploh njegovi olupki. Res pa je, da lahko nezreli zeleni deli in kalčki vsebujejo strup solanin. A te dele preprosto izrežemo in tveganja ni več.

Kako pripraviti krompirjev sok?
Povsem preprosto je. Če imate domači ekološki krompir, potem ga ne lupite. Dobro ga operite in naribajte. Nato zavijte v bombažno krpo in dobro iztisnite sok. Pijte vedno sveže pripravljenega. Če vam okus ni všeč, mu lahko dodate limono, ingver, med. krompir lahko uporabite tudi pri sadno zelenjavnih napitkih, ki jih delate s pomočjo sokovnika.

Kako zdravilen je krompirjev sok?
Nekoč so verjeli, da lahko redno pitje krompirjevega soka prepreči celo raka. Danes je znano, da pomaga uravnati kislost v telesu in s tem preprečuje razvoj kandide ter posledično mnoge bolezni. Če ga boste spili zjutraj na tešče, boste na tak način očistili jetra in pripomogli, da bodo delovala še bolje.

Čisti tudi kožo, pospešuje metabolizem in pomaga, da se odvečni kilogrami hitreje topijo. Odličen je tudi proti bolečinam v sklepih, kosteh, križu. Pospešuje cirkulacijo in zmanjšuje bolečine.

Če ga pijete redno, lahko izboljšate zdravje in počutje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.