Začimbe so zelo zdravilne. Njihove zdravilne lastnosti in okus pa pridejo do izraza še najbolj, če jih ne mešate med sabo. Uporabljajte jih pri vsakem kuhanju, pri vsakem obroku. Med najbolj zdravilne spadajo:
Cimet. Ima zelo specifičen okus, je odličen zaveznik v boju proti odvečno maščobo. Pospešuje metabolizem in pomaga, da se odvečni kilogrami topijo hitreje. Poleg tega pa uravnava tudi sladkor v krvi.
Čili. Bolj ko je pekoč, bolj je zdrav. Vsebuje kapsaicin, ki pospešuje metabolizem, topi maščobo, ureja prebavo, preprečuje nastanek čirov na želodcu, saj uničuje nevarne bakterije.
Poper. Poper je začimba, ki se uporablja najpogosteje. Uporabljate lahko belega, zelenega, črnega. Najbolj je hranljiv v zrnih. Te zmeljite tik pred uporabo. Poper pospešuje metabolizem, ureja prebavo in daje večji izkoristek hranilnih snovi v živilih.
Kumina. Tudi kumina je skozi zgodovino znana kot naravno zdravilo. Če ste na dieti, boste z njeno pomočjo veliko hitreje shujšali. Pomaga topiti maščobo in znižuje raven nevarnega holesterola v krvi.