Pozor: Tega z mesom ne počnite!

Ali ste vedeli, da je umivanje mesa pod tekočo vodo lahko zelo škodljivo in tega ne bi smeli početi? Če izpirate meso preden ga spečete, si preberite, zakaj je bolje, da tega ne počnete več.
S pranjem mesa pod vodo ne uničite bakterij. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
S pranjem mesa pod vodo ne uničite bakterij. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki iz univerze Drexel so v svoji študiji dokazali, da je umivanje surovega mesa pred njegovo toplotno obdelavo, zelo škodljivo početje. S tem namreč povzročite, da se bakterije, ki so na mesu širijo povsod.

»Če operete surovo meso pod tekočo vodo, najbrž menite, da se s tem početjem rešite bakterij, ki so na njem. Vendar temu ni tako. Voda bakterij ne more izprati ali uničiti, povzročite pa, da se te bakterije razširijo povsod okrog vas, tudi na drugo hrano, ki je zraven,« je opozorila dr. Jennifer Quinlan.

S tem, ko operete surovo meso pod vodo, ne naredite nič dobrega. Mesa bakterij ne očistite, še več, povzročite lahko, da se razmnožijo nevarne bakterije kot je salmonela. Namesto tega, da meso perete, ga takoj dajte v posodo in na štedilnik ali v pečico. Visoke temperature so namreč edini način, da uničite bakterije.



Video prispevek je v angleškem jeziku. (Video: You Tube)
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (13. - 19. 10. 2025)?

Ves čas boste z energijo Sonca v tehtnici pravi diploma...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Ne zavrzite je, tako koristna je kavna usedlina!

Ne boste verjeli, da je kavna usedlina lahko tako učink...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Novo življenje: 7 majhnih, a pomembnih sprememb

Včasih so za to, da spremenimo svoje življenje, dovolj ...

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (6. - 12. 10. 2025)?

Merkur prehaja v ponedeljek v znamenje škorpijona, kjer...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.