Pozor: Tega z mesom ne počnite!

Ali ste vedeli, da je umivanje mesa pod tekočo vodo lahko zelo škodljivo in tega ne bi smeli početi? Če izpirate meso preden ga spečete, si preberite, zakaj je bolje, da tega ne počnete več.
S pranjem mesa pod vodo ne uničite bakterij. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
S pranjem mesa pod vodo ne uničite bakterij. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki iz univerze Drexel so v svoji študiji dokazali, da je umivanje surovega mesa pred njegovo toplotno obdelavo, zelo škodljivo početje. S tem namreč povzročite, da se bakterije, ki so na mesu širijo povsod.

»Če operete surovo meso pod tekočo vodo, najbrž menite, da se s tem početjem rešite bakterij, ki so na njem. Vendar temu ni tako. Voda bakterij ne more izprati ali uničiti, povzročite pa, da se te bakterije razširijo povsod okrog vas, tudi na drugo hrano, ki je zraven,« je opozorila dr. Jennifer Quinlan.

S tem, ko operete surovo meso pod vodo, ne naredite nič dobrega. Mesa bakterij ne očistite, še več, povzročite lahko, da se razmnožijo nevarne bakterije kot je salmonela. Namesto tega, da meso perete, ga takoj dajte v posodo in na štedilnik ali v pečico. Visoke temperature so namreč edini način, da uničite bakterije.



Video prispevek je v angleškem jeziku. (Video: You Tube)
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Test: Se tudi vaša srčna črta na obeh dlaneh ujema?

Dajte skupaj dlani, rahlo jih upognite in preverite, če...

Zabavni in modri citati o staranju in starosti

Sploh v sodobni družbi je včasih težko sprejeti dejstvo...

Kaj je narobe z mojo sobno rastlino? 7 najpogostejših razlogov, zakaj ne uspeva

Rumeni listi, rjave lise, povešenost, oveneli listi, le...

6 delov telesa, ki bi si jih morali redno pregledovati po 40. letu

Le nekaj minut na dan je potrebno za samopregledovanje ...

Babičini triki za zdrave in lepe nohte

Preverite, kako na 100% naraven način poskrbeti, da bod...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

5. rojstni dan ALEJE bo poln doživetij, delavnic in koncertov za vse generacije

Naša najmodernejša nakupovalna destinacija bo v petek, ...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Trpotec – neverjetna rastlina, ki celi rane, odpravlja kašelj in ureja prebavo

Rastlina, ki raste pred vašim pragom je izjemno zdravil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Ženske po 50. letu: Te stvari so nujne za dober seks v menopavzi (nasveti seksologinje)

Več ali manj seksa po 50. letu? Seksologinja pravi, da ...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.