Pozor, je ta hrana na vašem jedilniku? Čim prej jo črtate!

V prispevku boste našli seznam živil, za katerega strokovnjaki svarijo, da vsebuje strupe, ki lahko zelo škodijo našemu telesu. Če je na vašem jedilniku, jo čim prej črtajte!
	Jejte lokalno pridelano hrano. (foto: Freepik.com)
Jejte lokalno pridelano hrano. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če opažate pri sebi vse pogostejše zdravstvene težave, morda preveliko rast odvečnih kilogramov, slabo počutje, potem razmislite o tem, iz česa je sestavljen vaš jedilnik.

Strokovnjaki za prehrano svarijo pred nekaterimi vrstami živil, zato je morda bolje, da jih črtate ali pa jih jeste le bolj poredko. Mednje spadajo:

Na prvem mestu je zagotovo sladkor. Mnogi sladkosnedci se mu težko odrečejo in ga redno uživajo. Ampak, sladkor je za naš organizem zelo škodljiv, povzroča lahko hude bolezni, kot so bolezni srca in ožilja ter raka.

Kupljeno mleko, siri, majoneza, margarina, vse to spada pod nezdravo hrano, v kolikor je pridelano na nezdravi kemijski način. Dolgoročno lahko redno uživanje teh izdelkov privede do bolezni.

Predelani mesni izdelki, salame, paštete, hrenovke, vse to vsebuje veliko količino soli in ostalih strupenih aditivov, ki negativno vplivajo na zdravje.

Že gotove jedi vsebujejo polno strupenih dodatkov, ki negativno vplivajo na jetra, na ledvice.

Sokovi in gazirane pijače so prav tako na lestvici škodljivih živil. Sokovi lahko vsebujejo velike količine sladkorja in zelo majhen delež sadja, gazirane pijače pa so sovražnik srca, zdrave telesne teže in dobrega počutja.

Kaj svetujejo strokovnjaki za prehrano?
Jejte čim več surovega sadja in zelenjave, jejte lokalno pridelano hrano, v prehrano dodajte začimbe, saj so zdrave in delujejo antibakterijsko, anti virusno in anti glivično. Pijte zeliščne čaje, med najbolj zdravimi so kopriva, žajbelj, meta, pelin, materina dušica.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ta hrana povzroča napenjanje in vetrove

Napihnjen trebuh in težave z vetrovi so vse bolj pogost...

Čustveno prehranjevanje: Kako se ga rešiti?

Čustveno prehranjevanje se omenja precej redko, kar je ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Ozimnica: Domači džuveč

So vam ostali domači paradižniki, paprika, jajčevci? Po...

Ta hrana podpira telo v vročini – sestavine, ki hladijo, razstrupljajo in hidrirajo

Poletje prinese več svetlobe, daljše dneve in več prilo...

Rdeča pesa: Vse, česar o njej še niste vedeli

V zimskem času večkrat pomislimo tudi na okusno zimsko ...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.