Pozor, nikar je ne jejte več, strupena je!

V prispevku najdete seznam hrane, ki je postal zelo škodljiv in lahko povzroča hude bolezni. Če jo imate doma, jo raje takoj črtajte iz jedilnika!
Namesto margarine raje izberite maslo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Namesto margarine raje izberite maslo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Proizvajalci hrane poskušajo narediti živila iz čim bolj poceni sestavin, pri tem pa marsikdaj ne gledajo na to, ali je živilo zdravo ali ne. Nekatera so tako prav strupena za naše zdravje in lahko povzročajo hude bolezni.

Nekoč kvalitetna živila so danes postala vse bolj škodljiva. Mednje sodijo tudi:

Paštete. V njih je večinoma odpadno meso, trans maščobe, koža, škrob, sol, ojačevalci okusa, barvila, konzervansi. Tudi vegetarijanske paštete niso nič bolj zdrave, vsebujejo gensko spremenjeno sojo, maščobe, soli.

Margarina. Če jo proizvajalec dela s pomočjo trans masti, je zelo škodljiva. Povzroča povečanje nevarnega holesterola in zmanjšuje raven zdravega. Če jeste margarino, s tem tvegate bolezni srca in ožilja.

Majoneza. Okrog 75 odstotkov majoneze je sestavljene iz sončničnega olja. Sto gramov majoneze vsebuje več kalorij kot sto gramov slanine.

Topljeni sir in sir sendvič. Tudi topljeni sirček in sir sendvič ni več to, kar je nekoč bil. V njih je polno dodane soli, maščob in mnogo kalorij.

Nadomestki čokolade Večina čokolade ne vsebuje več zdravega kakava ali pa ga vsebuje zelo malo. Vsebuje pa veliko sladkorja, masti, ojačevalcev okusa in barvil.

Gazirana pijača. Ta vsebuje kofein, taurin in zelo veliko sladkorja ali umetnih sladil. Redno pitje teh pijač povzroča povišan krvni tlak, prehitro bitje srca, celo okvare srca in infarkt.
 
Povzeto po haber.ba.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Hrana, ki krepi spomin in ohranja bister um

Možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko energije,...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.