Pozor, nikoli ne pogrevajte te hrane!

Nekatera živila so lahko zelo škodljiva, celo strupena, če jih pogrevate in jeste še naslednjega dne. V prispevku preverite, katera so.
Piščanca raje ne pogrevajte, naslednjega dne jejte hladnega. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščanca raje ne pogrevajte, naslednjega dne jejte hladnega. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi izmed nas pogrevamo hrano, jo jemo še naslednjega dne ali še dlje. Določeno hrano lahko pogrevate, obstaja pa nekaj živil, ki jih ne smete, saj s pogrevanjem postajajo škodljiva.

Špinača
Že pripravljene in skuhane špinače ne smete nikoli pogrevati, saj je lahko zelo škodljiva za zdravje. Priporočeno je, da špinačo pojeste takoj, ko je pripravljena. Ta zelenjava namreč vsebuje veliko nitratov. Ti nitrati se med pogrevanjem spreminjajo v nitrite, snovi, ki so rakotvorne.

Zelena
Zeleno uporabljamo v juhah, mineštrah. Ampak tudi zelena vsebuje nitrate, prav tako kot špinača. Kar pomeni, da se je prav tako ne sme pogrevati, saj je potem zelo škodljiva. Enako velja tudi za korenje.

Rdeča pesa
Tudi rdeča pesa, ki je zelo zdravilna, ne sme biti ponovno pogreta. Prav tako vsebuje nitrate, ki so pogrevanju zelo škodljivi za naše telo.

Krompir
Krompir vsebuje mnogo hranilnih snovi. Še najbolj zdrav je kuhan in ohlajen. Najbolj škodljiv pa, če ga ponovno pogrevate.

Jajca
Če kuhana ali pečena jajca ponovno pogrevate, lahko postanejo zelo škodljiva za naše zdravje. To pa ne velja, če pogrevate hrano, v kateri so tudi jajca.

Piščanec
Če pogrevate piščanca in ga jeste še naslednjega dne, imate lahko veliko težav, med njimi tudi črevesne težave. To pa zato, ker se med pogrevanjem piščanca proteini, ki jih ta vsebuje, spreminjajo. Zato jejte piščanca naslednjega dne kar hladnega. Tako ne bo spremenil strukture proteinov, ki jih vsebuje veliko več, kot na primer rdeče meso.

Gobe
Gobe so najbolj škodljivo živilo, če ga ponovno pogrevate. Gobe morate pojesti takoj, ko jih pripravite, nikoli kasneje. Če vam ostanejo od obroka, jih zavrzite. Pogrete gobe lahko povzročijo trebušne in črevesne težave, celo težave s srcem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 najbolj zdravih probiotikov, ki bi jih morali uživati redno

Probiotiki so nujno potrebni za zdravje črevesja. Z nji...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Čudežna semena, ki ščitijo pred rakom, osteoporozo, infarktom, sladkorno ...

Ko boste prebrali, kako zdravilna so ta semena, jih bos...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

6 živil, ki bi morale biti na jedilniku vsake ženske

Z leti se lahko poruši tudi hormonsko ravnovesje, poveč...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Vas bolijo sklepi in kosti? Črtajte teh 7 živil

Če tudi vas pogosto bolijo sklepi in kosti, potem si pr...

Kaj se zgodi, če vsak dan pojeste pest oreščkov

Oreščki so že dolgo znani kot zdrava in hranljiva malic...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.