Pozor, nikoli ne pogrevajte te hrane!

Nekatera živila so lahko zelo škodljiva, celo strupena, če jih pogrevate in jeste še naslednjega dne. V prispevku preverite, katera so.
Piščanca raje ne pogrevajte, naslednjega dne jejte hladnega. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščanca raje ne pogrevajte, naslednjega dne jejte hladnega. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi izmed nas pogrevamo hrano, jo jemo še naslednjega dne ali še dlje. Določeno hrano lahko pogrevate, obstaja pa nekaj živil, ki jih ne smete, saj s pogrevanjem postajajo škodljiva.

Špinača
Že pripravljene in skuhane špinače ne smete nikoli pogrevati, saj je lahko zelo škodljiva za zdravje. Priporočeno je, da špinačo pojeste takoj, ko je pripravljena. Ta zelenjava namreč vsebuje veliko nitratov. Ti nitrati se med pogrevanjem spreminjajo v nitrite, snovi, ki so rakotvorne.

Zelena
Zeleno uporabljamo v juhah, mineštrah. Ampak tudi zelena vsebuje nitrate, prav tako kot špinača. Kar pomeni, da se je prav tako ne sme pogrevati, saj je potem zelo škodljiva. Enako velja tudi za korenje.

Rdeča pesa
Tudi rdeča pesa, ki je zelo zdravilna, ne sme biti ponovno pogreta. Prav tako vsebuje nitrate, ki so pogrevanju zelo škodljivi za naše telo.

Krompir
Krompir vsebuje mnogo hranilnih snovi. Še najbolj zdrav je kuhan in ohlajen. Najbolj škodljiv pa, če ga ponovno pogrevate.

Jajca
Če kuhana ali pečena jajca ponovno pogrevate, lahko postanejo zelo škodljiva za naše zdravje. To pa ne velja, če pogrevate hrano, v kateri so tudi jajca.

Piščanec
Če pogrevate piščanca in ga jeste še naslednjega dne, imate lahko veliko težav, med njimi tudi črevesne težave. To pa zato, ker se med pogrevanjem piščanca proteini, ki jih ta vsebuje, spreminjajo. Zato jejte piščanca naslednjega dne kar hladnega. Tako ne bo spremenil strukture proteinov, ki jih vsebuje veliko več, kot na primer rdeče meso.

Gobe
Gobe so najbolj škodljivo živilo, če ga ponovno pogrevate. Gobe morate pojesti takoj, ko jih pripravite, nikoli kasneje. Če vam ostanejo od obroka, jih zavrzite. Pogrete gobe lahko povzročijo trebušne in črevesne težave, celo težave s srcem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Hrana, ki krepi spomin in ohranja bister um

Možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko energije,...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.