Za boljšo absorpcijo hranilnih snovi je dobro jesti sadje in zelenjavo kar surovo. A ne vso. Če boste nekatera živila kuhali, boste šele lažje dobili hranljive snovi. Seveda je potrebno kuhati na pravilen način, da ne uničite vseh hranljivih snovi. Kuhajte na majhnem ognju in malo časa, svetujejo strokovnjaki.
Špinača
Če boste špinačo skuhali, bo telo lažje dobilo hranljive snovi, kot so kalcij, železo, magnezij, lutein, antioksidanti. Količina kalcija se potroji, če špinačo skuhate.
Ohrovt
Surovi ohrovt je težje prebavljiv kot kuhan in je tudi manj hranljiv. Če ga skuhate, se poveča količina vitamina A in K.
Gobe
Kuhane gobe niso samo bolj zdrave, ampak tudi bolj sigurne. Nekatere vrste gob lahko uživate le, če so toplotno obdelane. Imajo zelo togo celično strukturo, kuhane lažje prebavite, iz njih dobite več hranljivih snovi in uničite toksine.
Šampinjoni
Tudi šampinjoni so lažje prebavljivi, če so kuhani. Surovi ne vsebujejo toliko hranljivih snovi.
Korenje
Tudi korenje je boljše, če je kuhano. Telo lažje vsrka njegove hranljive snovi, kot so beta-karoten, antioksidanti in vitamin A.