Pozor, teh živil nikoli ne bi smeli prati!

Nekatera živila, za katera je skoraj samoumevno, da jih operemo pod tekočo vodo, nikakor ne bi smeli, saj s tem povzročimo, da se množijo nevarne bakterije.
Kuhanih testenin ne spirajte z vodo. (foto: pexels.com)
Kuhanih testenin ne spirajte z vodo. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nekatera živila pred uporabo vedno operemo in se niti ne zavedamo, da s tem lahko naredimo več škode kot koristi. Tako trdijo strokovnjaki in opozarjajo, da nikakor ne bi smeli pred kuhanjem ali pečenjem prati piščančjega mesa, piše stil.kurir.rs.

S tem, ko peremo surovo piščančje meso, se po vsej kuhinji širijo nevarne bakterije, ki se množijo na mesu. Te bakterije pa lahko povzročijo zdravstvene težave. Enako velja tudi za ribe. Pred pečenjem jih nikoli ne peremo, do suhega jih lahko obrišemo s papirnato brisačo.

Ko torej pripravljate meso za kuho ali peko, bodite previdni, da nevarnih bakterij, ki se še kako rade množijo, ne nanašate po nepotrebnem po vsej kuhinji. Ko meso pripravite in ko se kuha, pa nikar ne pozabite temeljito očistiti pulta oziroma prostora, kjer ste meso pripravljali. To velja tudi za nožiče, desko, ipd. pripomočke obrišite takoj, s tem preprečite razmnoževanje bakterij.

Tudi gob in šampinjonov ne peremo pod vodo
Če boste pod tekočo vodo čistili šampinjone ali gobe, ne boste naredili nič koristnega v stiku z vodo namreč ta živila izgubljajo oziroma spreminjajo kvaliteto okusa.

Izpiranje testenin
Še ena napaka pa je izpiranje testenin po kuhanju. Mnogi testenine, ko so kuhane, stresejo na cedilo, nato pa splaknejo pod tekočo vodo. A strokovnjaki so si enotni – ne počnite tega, vse kar boste naredili s tem je, da bistveno poslabšate okus testeninam.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

3. najboljši napitki za hujšanje

Se že pripravljate na poletje? Preverite, kateri napitk...

Antioksidanti: Kako zdravi so in kako vplivajo na naše telo?

Zakaj bi jemali antioksidante? Ali res upočasnijo stara...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

4 živila, ki vas bodo pomladila in polepšala vašo kožo (tudi če ste 50+)

Strokovnjaki se strinjajo: za lepo kožo je potrebno jes...

Iz Jožičine kuhinje: Stročji fižol v omaki

Odlična lahka in osvežujoča poletna jed vas bo navdušil...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Šok za vse po 40. letu starosti: Tlak nad 130 podvoji tveganje za infarkt

Tlak, ki je »samo malo visok«, ni več nedolžen. Strokov...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.