Pravilna kombinacija živil zdravi naše telo

Nekatera živila so, če jih jeste eden z drugim, veliko bolj zdrava, kot sicer. Zato je prav, da jih znate pravilno jesti, le tako boste dobili hranilne snovi, ki jih vsebujejo.
Kurkuma in poper sta skupaj še močnejša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kurkuma in poper sta skupaj še močnejša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki za prehrano svetujejo tudi o tem, katera kombinacija živil je najboljša, da lahko iz nje človeško telo zares potegne le najboljše in največ hranilnih snovi. Nekaj takšnih nasvetov si preberite tukaj:

Špinača in limona
Znano je, da špinača vsebuje železo. Tega pa bo naše telo veliko bolje absorbiralo, če jo boste jedli skupaj z limono. Ko pripravite špinačo, jo pokapajte z limoninim sokom. Enako naredite tudi, če pripravljate kot prilogo koprivo, če kuhate čaj iz koprive.

Paradižnik in oljčno olje
Antioksidanti, ki se skrivajo v paradižniku in ki so zelo zdravilni za naše telo, se odlično mešajo z oljčnim oljem. Če torej paradižnik pokapate s kvalitetnim oljčnim oljem, lahko s takšnim obrokom uravnate raven holesterola, raven krvnega tlaka in preprečite razvoj rakavih celic.

Riba in kari
Indijska začimba kari, ali pa samo kurkuma, je nepogrešljiva na pečeni ali kuhani ribi. Če jo dodate, bo vaše telo veliko lažje absorbiralo omega 3 maščobne kisline, ki jih ima riba. Mešanica teh dveh živil pa preprečuje tudi nastanek raka.

Kurkuma in poper
Če si pripravljate napitek iz kurkume, ki je zelo zdravilen, ne smete pozabiti na poper. Ta poveča kurkumi moč za več stokrat. Mešanica teh dveh začimb tvori močno naravno zdravilo proti demenci, raku in drugimi boleznimi. Uporabljajte mešanico popra in kurkume tudi pri pripravi obrokov.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

3. najboljši napitki za hujšanje

Se že pripravljate na poletje? Preverite, kateri napitk...

Antioksidanti: Kako zdravi so in kako vplivajo na naše telo?

Zakaj bi jemali antioksidante? Ali res upočasnijo stara...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

4 živila, ki vas bodo pomladila in polepšala vašo kožo (tudi če ste 50+)

Strokovnjaki se strinjajo: za lepo kožo je potrebno jes...

Iz Jožičine kuhinje: Stročji fižol v omaki

Odlična lahka in osvežujoča poletna jed vas bo navdušil...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Šok za vse po 40. letu starosti: Tlak nad 130 podvoji tveganje za infarkt

Tlak, ki je »samo malo visok«, ni več nedolžen. Strokov...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.