Praznični recept: Hokaido potica s kostanjem in orehi

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 12.11.2022
Pred nami so prazniki, popestrimo jih lahko tudi z malce drugačno in zelo okusno potico. V prispevku najdete recept.
Hokaido potica s kostanjem in orehi (Foto: Fala)
Hokaido potica s kostanjem in orehi (Foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala
600 g bele moke
150 g koruzne moke
160 g masla
150 g kisle smetane
150 g mleka
120 g pečene buče
70 g sladkorja
4 rumenjake
3 žlice ruma
2 mali žlički soli

Nadev:
550 g maronov/kostanja (olupljenega)
200 g mletih orehov
180 g sladkorja
4 beljaki
1 jajce
sok in lupinica limone
1 jajce za premaz

Moki primešamo v mleku raztopljen kvas Fala, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti. Ko je testo gladko in se ne trga med prsti, če ga poskušamo razvleči, ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Kostanj brez kožice pretlačimo z vilicami, mu primešamo orehe, beljake (ne sneg!) in ostale sestavine.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Zatem testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Tega položimo v pomaščen model in pustimo vzhajati.

Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo slabo uro pri 175 °C.

Pečeno potico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato jo obrnemo iz modela na krožnik in ohladimo do konca.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.