Preprečujejo raka, bolezni srca in dihal ...

Ljudje, ki redno uživajo takšno hrano, si s tem podaljšujejo življenje, imajo pa tudi veliko manj možnosti, da bi zboleli za hudimi boleznimi kot so rak, srčne in respiratorne bolezni.
Pekoči čiliji in paprike so zdravi za srce. (foto: freeimages.com)
Pekoči čiliji in paprike so zdravi za srce. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Znanstveniki so dokazali, da je pekoča hrana zdrava. Seveda v mejah normale. Če redno uživate majhno količino pekoče hrane, lahko s tem bistveno izboljšate svoje zdravje.

»Naša raziskava je pokazala, da obstaja povezava med pekočo hrano in daljšim življenjem,« so zapisali britanski strokovnjaki v časopisu British Medical Journal.

Večletna raziskava, ki je zajemala več kot petsto tisoč odraslih, starih med 30 in 70 let, je pokazala, da so tisti, ki so redno uživali pekočo hrano, živeli dlje in bolj zdravo. Redkeje so obolevali za hudimi boleznimi.

Strokovnjaki predvidevajo, da ima glavno vlogo pri pekoči hrani kapsaicin, to je pekoči alkaloid, ki ga najdem v čilijih ali pekočih paprikah. Ta deluje protivnetno, vsebuje številne antioksidante, ki pomagajo v boju proti debelosti in raku.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.