Preprečujejo raka, bolezni srca in dihal ...

Ljudje, ki redno uživajo takšno hrano, si s tem podaljšujejo življenje, imajo pa tudi veliko manj možnosti, da bi zboleli za hudimi boleznimi kot so rak, srčne in respiratorne bolezni.
Pekoči čiliji in paprike so zdravi za srce. (foto: freeimages.com)
Pekoči čiliji in paprike so zdravi za srce. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Znanstveniki so dokazali, da je pekoča hrana zdrava. Seveda v mejah normale. Če redno uživate majhno količino pekoče hrane, lahko s tem bistveno izboljšate svoje zdravje.

»Naša raziskava je pokazala, da obstaja povezava med pekočo hrano in daljšim življenjem,« so zapisali britanski strokovnjaki v časopisu British Medical Journal.

Večletna raziskava, ki je zajemala več kot petsto tisoč odraslih, starih med 30 in 70 let, je pokazala, da so tisti, ki so redno uživali pekočo hrano, živeli dlje in bolj zdravo. Redkeje so obolevali za hudimi boleznimi.

Strokovnjaki predvidevajo, da ima glavno vlogo pri pekoči hrani kapsaicin, to je pekoči alkaloid, ki ga najdem v čilijih ali pekočih paprikah. Ta deluje protivnetno, vsebuje številne antioksidante, ki pomagajo v boju proti debelosti in raku.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

3. najboljši napitki za hujšanje

Se že pripravljate na poletje? Preverite, kateri napitk...

Antioksidanti: Kako zdravi so in kako vplivajo na naše telo?

Zakaj bi jemali antioksidante? Ali res upočasnijo stara...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

4 živila, ki vas bodo pomladila in polepšala vašo kožo (tudi če ste 50+)

Strokovnjaki se strinjajo: za lepo kožo je potrebno jes...

Iz Jožičine kuhinje: Stročji fižol v omaki

Odlična lahka in osvežujoča poletna jed vas bo navdušil...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Šok za vse po 40. letu starosti: Tlak nad 130 podvoji tveganje za infarkt

Tlak, ki je »samo malo visok«, ni več nedolžen. Strokov...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.