Prijeten vonj kvašenih dobrot iz domače kuhinje

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 25.11.2019
Ni lepšega kot misel, da nas v hladno jutro prebudi prijeten vonj domače kuhinje.
Družina Fala izdelkov, ki slovijo po vrhunski kakovosti, se je letos povečala za še enega. (foto: Fala)
Družina Fala izdelkov, ki slovijo po vrhunski kakovosti, se je letos povečala za še enega. (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Okusne kvašene dobrote nas spomnijo na tiste jesenske in zimske dni, ko smo nadobudno spremljali vsak korak svoje babice ali mame, ki je v kuhinji skrbno pripravljala kruh, potico, pletenice, polžke, buhtlje ali kolače. Prijeten vonj pečenih dobrot se je razširil po celotnem prostoru in z navdušenjem smo čakali, kdaj bodo okusne dobrote na domači mizi.

Kvašene dobrote in suhi kvas
V prazničnih dneh se pogosto v peki preizkusimo tudi sami. Poleg prazničnih piškotov lahko pripravimo tudi različno kvašeno pecivo, številne vrste domačega kruha in potic, s katerimi bomo navdušili goste ali razvajali domače. Pri peki pa ni pomemben le postopek priprave, vzhajanje testa in čas pečenja. Za okusno, rahlo in sočno pecivo je pomembno tudi, katere sestavine uporabimo. Nepogrešljiva sestavina pri peki kvašenega testa je zagotovo kvas. Uporabimo lahko suhi ali sveži kvas, dejstvo pa je, da bodo ravno zaradi kvasa domače kvašene dobrote bolj rahle, puhaste in aromatične. Na slovenskih tleh znamka Fala že vrsto let gradi in ohranja zaupanje ter spodbuja tradicijo peke s kakovostnim svežim kvasom Fala in kislim testom Fala. Družina Fala izdelkov, ki slovijo po vrhunski kakovosti, se je letos povečala za še enega, Fala suhi kvas. Suhi kvas ima v domači kuhinji prav posebno mesto, saj ga odlikuje enostavnost uporabe in hranjenja. V primerjavi s svežim kvasom suhega ni treba hraniti v hladilniku, obenem pa ima daljši rok uporabe. Uporabljamo ga na povsem enak način kot svežega in tako kot sveži kvas poskrbi, da sta domači kruh in pecivo bolj rahla, obenem pa razvije posebno aromo, ki je lastna le kvasu in kvašenim dobrotam. S Fala suhim kvasom bo peka preprostejša, v domači kuhinji pa bo zadišalo po okusnih kvašenih dobrotah. Nepogrešljiv Fala suhi kvas vas že čaka na prodajnih policah.

Še več boste našli tukaj.

Ne spreglejte nagradne igre Fala! Trenirajte svoj spomin, zaigrajte super igrico in se potegujte za zares lepe nagrade. Kliknite tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

KUHALNICA: Kako pripravimo orado na žaru

Orada, kraljica Jadrana. Orada na žaru je ena najokusne...

Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jagod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.