Pripravite si domačo energijsko bombo

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 25.1.2014
Popolnoma enostavno lahko naredite zdrave energijske ploščice, ki vam bodo prišle še kako prav. Poleg tega, da so zdravilne, bodo vašemu organizmu dale tudi dodatno moč in energijo.
Naredite domače energijske rezine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Naredite domače energijske rezine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Priprava domačih energijskih ploščic je povsem enostavna. Primerna je za vse, tudi za tiste, ki pazite, da ne jeste sladkorja.

Kanadski strokovnjaki so potrdili, da rozine odpravljajo občutek lakote in so nasitne. Če jih jeste, lahko tako preprečite prekomerno vnašanje kalorij v telo. Tudi mandlji imajo pozitivne lastnosti. Znižujejo nevarno holesterol, so odlična hrana za mišice in zmanjšujejo željo po hrani. Dateljni pa so odlični za malico, saj zagotavljajo dovolj energije, poleg tega pa so še zelo zdravilni. Energetske ploščice pripravite iz teh treh živil.

Potrebujete enako količino vseh treh živil: rozine, mandlje in dateljne. Stresite jih v mešalnik in ga vključite za približno 30 sekund, da se sestavine dobro zmeljejo in premešajo. Nato maso položite na peki papir ali na folijo in oblikujte po želji. Ploščice nato hranite v hladilniku. Uporabne so dolgo časa, vsaj 14 dni. Da ne postanejo suhe, jih zavijte v folijo.

Če ste utrujeni, lačni med obroki, so ploščice lahko idealen prigrizek. Prav vam bodo prišle tudi pri fizičnih naporih, kot so hoja v griče, tek, joga, plavanje in tako dalje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

KOPRIVA - kraljica divjih zdravilnih rastlin (vse o učinkih in uporabi)

»Koprive so tako zelo poznane, da ne potrebujejo opisa....
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.