Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed, uporabimo lahko vse, kar užitnega raste na vrtu ali na bližnjem travniku. Poleg naštetih sestavin, lahko uporabimo še mlado čebulo, por, česen, lahko tudi poganjke mlade solate.
Pripravite okusno pomladno enolončnico. (Foto: Freepik.com). Slika je simbolična.
Pripravite okusno pomladno enolončnico. (Foto: Freepik.com). Slika je simbolična.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če želimo lahko dodamo tudi fižol, za boljši okus pa tudi kakšen košček prekajene slanine. Za osnovni recept potrebujemo:

3 velike krompirje
dva korenčka
šopek kopriv
šopek čemaža
nekaj listov regrata
olivno olje
sonce

Krompir in korenček operemo,  narežemo na večje kocke in damo kuhat v večji lonec. Ko sta krompir in korenje kuhana, ju odcedimo, v vodo v kateri smo ju kuhali, pa damo šopek kopriv, čemaž in regrat. Po potrebi dolijemo še nekaj vode ali zelenjavne jušne osnove. Vse skupaj zavremo, čemaž, koprive in regrat pa s kuhalnico potisnemo od dno lonca.

Počasi nekaj minut kuhamo in nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo kuhan krompir in korenček, solimo po okusu. Za zabelo dodamo nekaj kapljic olivnega olja, preden jed postrežemo, jo okrasimo s cvetovi čemaža ali drobno sesekljanimi listi čemaža.

Preberite tudi: RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Pomladna enolončnica Recept Koprive Regrat Čemaž
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Intervju s kineziologinjo: "Neaktivnost lahko vodi tudi v osamljenost in depresijo."

Dolgotrajno neaktivno življenje ima več uničujočih posl...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.