Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradicionalno slovensko kosilo. Pečena rebrca postrežemo s praženim krompirjem, ali krompirjem pečenem v pečici. Rebrca lahko spečemo tudi na žaru, najbolj preprosto pa je, če jih spečemo v pečici.
Svinjska rebrca (Foto: Karmen Valant)
Svinjska rebrca (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Svinjska rebrca pečena v pečici morajo biti zunaj lepo zapečena in znotraj sočna. Poleg navadne svinjske pečenke in mrežne pečenke, so najbolj priljubljena svinjska rebrca. Postrežemo jih lahko z različnimi prilogami, najbolj se k svinjskemu mesu poda pražen krompir, pire krompir ali dušen riž.

Seveda pri tradicionalnem slovenskem kosilu ne sme manjkati goveja juha, velika skleda solate in za povrh še kos dobrega peciva. Za popolna pečena rebrca ne potrebujemo veliko začimb, dovolj je sol, poper, malo timijana in česna v prahu.

Meso začinimo že zvečer, natremo ga soljo, malo popra, dodamo timijan in česen v prahu. Nato meso premažemo z malo olivnega olja in ga zavijemo v folijo. Če bomo pekli rebra s kožo, potem jo nekajkrat po vrhu zarežemo.

PREBERITE TUDI: Kako pripraviti najbolj okusne piščančje jedi na žlico?

Recept za svinjska rebrca pečena v pečici:

1 kg svinjskih rebrc
2 korenčka
nekaj koščkov repe
1 čebula
3 žlice svinjske masti
1 kozarec rdečega vina
sol in poper
malo timijana
mleti česen

Svinjska rebra, ki smo jih že prejšnji dan začinili, postavimo v pekač in jih prelijemo z vročo svinjsko mastjo. Če ne maramo svinjske masti, potem v pekač prilijemo samo kozarček rdečega vina in malo vode.  Na rebra položimo dva narezana korenčka, nekaj koščkov repe in čebulo, ki jo narežemo na štiri dele. 

Pečico ogrejemo na 180 stopinj C in počasi pečemo dve uri. Vmes rebra polivamo s tekočino, ki se je nabrala v pekaču. Mešanica stopljene svinjske masti in rdečega vina bo dala rebrom odličen okus. Ko so rebra pečena, jih še nekaj časa pustimo v pečici.

Postrežemo jih s praženim krompirjem ali dušenim rižem. Odlične so tudi s krompirjem, ki ga prav tako spečemo v pečici, lahko skupaj z rebrci. Krompir lahko spečemo tudi v vrečki za pečenje, prej ga začinimo in dodamo na večje kose narezano čebulo.

Kot predjed ponudimo govejo juho z zdrobovimi žličniki, lahko tudi kokošjo juho z domačimi rezanci. Za povrh pa lahko presenetimo s kosom sveže pečene orehove potice.

PREBERITE TUDI: Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Svinjska rebrca Kosilo Recept
Morda te zanima tudi:

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.