Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahko k raznim narezkom ali namesto solate. Za vlaganje izberemo samo zdrave in čvrste gobe, jaz najraje vlagam ajdovčke ali črne gobane.
Vloženi jurčki (Foto: Karmen Valant)
Vloženi jurčki (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Običajno jurčke vlagamo v mešanico kisa in vode v razmerju 1:3, vendar lahko sami prilagodim, kako kisle jurčke želimo. V mnogih receptih v mešanico kisa dodajo tudi žličko sladkorja.

Recept za vlaganje jurčkov:

sveže nabrani jurčki
sol
lovorov list (po želji)
cela zrna črnega popra
1/2 l kisa za vlaganje
1,5 l vode
voda za prekuhavanje jurčkov

PREBERITE TUDI: Recept: Domača paradižnikova mezga

Jurčke očistimo in obrišemo z malo vlažno krpo. Manjše gobe pustimo cele, večje  narežemo na večje kose. V večjem loncu zavremo vodo in jo malo osolimo. Ko voda zavre, dodamo narezane jurčke in kuhamo 2 minuti.

Jurčke nato odcedimo in jih zvrnemo v vrelo mešanico kisa in vode, ki smo ji dodali nekaj zrn celega črnega popra. Kuhamo jih slabo minuto, nato jih s penovko poberemo iz mešanice in jih zložimo v čiste kozarce.  Gobe prelijemo v vrelo mešanico kisa in vode, dodamo nekaj zrn popra in lovorov list.

Poper in lovor nista nujno potrebna, vloženi jurčki bodo ravno tako dobri. Kozarce dobro zapremo in jih pokrite počasi ohladimo.

PREBERITE TUDI: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Gobe Vloženi jurčki Recept
Morda te zanima tudi:

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.