Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko pito, ki vas bo popolnoma očarala? V tem članku vam bomo predstavili recept za najboljšo pastirsko pito, ki vam bo pričarala okusno kulinarično doživetje.
Pastirska pita (Foto: Karmen Valant)
Pastirska pita (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pastirska pita je tradicionalna jed, ki privablja s svojo sočnostjo in bogatimi okusi. Sestavljena je iz mehkega in rahlega testa, ki ga obdaja okusen nadev iz mletega mesa in krompirja. Vsak grižljaj vas bo popeljal v svet harmoničnega okusa in vas razveselil s svojo preprosto, a izjemno zadovoljno kombinacijo sestavin.

Za pripravo najboljše pastirske pite potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, nekaj spretnosti in veliko ljubezni do kuhanja. Sledite preprostim korakom, ki jih bomo podrobno opisali v nadaljevanju.

Recept za najboljšo pastirsko pito

Sestavine za mesni nadev:
– 500 g mlete jagnjetine ali govedine
– 1 velika čebula, nasekljana
– 2 korenčka, narezana na kocke
– 2 žlici olivnega olja
– 2 žlici mlete paprike
– 2 žlici paradižnikove mezge
– 1 skodelica graha (svežega ali zamrznjenega)
– Sol in poper po okusu
– 1 skodelica goveje juhe

PREBERITE TUDI: Recept za domači kruh: osnovni recept za odličen pšenični kruh

Sestavine za pire krompir:
– 1 kg krompirja, olupljenega in narezanega na kocke
– 50 g masla
– 1/2 skodelice mleka
– Sol in poper po okusu
– Nekaj žlic naribanega sira (po želji)

Priprava mesnega nadeva:
– Na srednje močnem ognju segrejte olivno olje v večji ponvi.
– Dodajte nasekljano čebulo in korenje ter pražite, dokler ne postaneta mehka.
– Dodajte mleto meso in pražite, dokler meso ne porjavi.
– Primešajte mleto papriko, paradižnikovo mezgo, sol in poper. Dobro premešajte.
– Dodajte grah in govejo juho. Pustite, da se mešanica kuha, dokler ne dobite gosto mesno omako. Odstranite s toplote.

Priprava pire krompirja:
– Krompir kuhajte v osoljeni vodi, dokler ne postane mehak. Odcedite vodo.
– Dodajte maslo, mleko, sol in poper krompirju. Z vilicami ali paličnim mešalnikom pretlačite krompir, dokler ne dobite pire konsistence.

Sestavljanje pastirske pite:
– V pekač položite mesni nadev in ga enakomerno porazdelite po dnu.
– Na vrhu nadeva enakomerno nanesite pire krompir.
– Če želite, po vrhu potresite nariban sir za hrustljavost.
– Postavite pekač v predhodno ogreto pečico na 200°C in pecite približno 20-25 minut, dokler vrh ne postane zlatorjavo hrustljav.

Kako postrežemo pastirsko pito?
– Ko je pastirska pita pečena, jo vzemite iz pečice in pustite nekaj minut, da se ohladi.
– Postrezite toploto, narezano na porcije.

Pastirska pita je jed, ki navdušuje s svojo preprostostjo in bogatim okusom. Ta tradicionalna jed je odlična izbira za družinsko kosilo ali večerjo.

PREBERITE TUDI: Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Pastirska pita Recept
Morda te zanima tudi:

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Cimetove rolice

Pecivo, ki se prileže med tednom po kosilu, med praznik...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Portorož 1905: Kulturno-gastronomski sprehod skozi zgodovino Portoroža

14. septembra bodo v Portorožu obudili zgodovinski utri...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Priprava ozimnice: 4. recepti za vlaganje zelenjave za ozimnico

Vlaganje zelenjave za ozimnico je prijetno in koristno ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.