Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)

Japonski cheesecake ali Japanese soufflé cheesecake, je okusna sladica, ki nekoliko spomina na narastek. Rahla in puhasta sladica, ki tudi ni preveč sladka. Sicer izredno priljubljena sladica.
Japonski cheesecake (Foto: Mari Radej/Karmen Valant)
Japonski cheesecake (Foto: Mari Radej/Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za Japonski cheesecake:

500 g kremnega sira
236 g rumenjakov
140 g kristalnega sladkorja
120 g masla
200 ml mleka
1 žlica limoninega soka
naribana limonina lupinica
110 g moke
49 g koruznega škroba
528 g beljakov
1/2 žličke vinskega kamna
139 g kristalnega sladkorja

Najprej pripravimo okrogli pekač, dno in obod namastimo z maslom in ga obložimo z papirjem za peko. Pečico ogrejemo na 200 stopinj C.

Nad vodno kopeljo gladko razmešamo kremni sir in med mešanjem dodajamo rumenjake. Dodamo sladkor in dobro premešamo. Mleko in maslo segrejemo, ko se maslo razpusti, vse skupaj ohladimo. Ko sta maslo in mleko mlačna, ju vmešamo v mešanico kremnega sira in rumenjakov.

PREBERITE TUDI: Recepti za najboljše pustne krofe, flancate in miške

Primešamo še limonin sok, limonino lupinico in malo soli. Mešanico na vodni kopeli segrevamo (do 50 stopinj C), nato odstavimo z ognja in vmešamo presejano moko in koruzni škrob. Zmes lahno premešamo, masa mora biti gladka in brez grudic. 

Beljake rahlo stepemo, dodamo vinski kamen, nato jih na visoki hitrosti stepamo in postopoma dodajamo sladkor. Nato 2/3 stepenih beljakov vmešamo v sirno mešanico, vse skupaj pa nato prelijemo k preostalemu beljaku. Nežno premešamo in maso nato zlijemo v pekač. Maso v pekaču nežno potolčemo.

Sladico pečemo v vodni kopeli, segati mora do polovice pekača. Najprej pečemo 15 minut pri 200 stopinjah C, nato temperaturo pečice znižamo na 140 stopinj C in pečemo še 80 minut. Med peko pečice ne smemo odpirati. 

Ko je sladica pečena, pečico ugasnemo in jo še pol ure pustimo v pečici. Nato odstranimo vodno kopel in sladico še pol ure hladimo pri odprtih vratih pečice.

PREBERITE TUDI: Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Japonski cheesecake Recept Sladica
Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.