Recept za najokusnejši čokoladni sadni kruh

V prihajajočih prazničnih dnevih se boste zagotovo lotili tudi peke peciva. Preizkusite najokusnejši in enostavni recept za čokoladni sadni kruh, ki bo vaše praznike posladkal in popestril!
Čokoladni sadni kruh (foto: Fala slonček)
Čokoladni sadni kruh (foto: Fala slonček)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Potrebujete 1/2 kocke Fala kvasa za sladka testa, 3 dl mleka, 50 dag moke, 10 dag sladkorja, 5 dag masla, 2 dl kisle smetane, 2 rumenjaka, sok polovice limone, limonina lupinica, 15 dag suhega sadja: rozine, fige, ananas, banane, kaki, hruške lešniki,..

Za preliv potrebujete 10 dag jedilne čokolade, 2 dag masla, 2 žlici sladke smetane.

Kvas Fala za sladka testa raztopite v toplem mleku, ga prilijete k presejani moki. Dodate sladkor, kislo smetano, rumenjake, limonin sok in sol, ki ne sme priti v stik s kvasom. Mešate, da dobite lepo homogeno zmes, proti koncu mešanja dodate še na lističe narezano maslo. Date vzhajat na toplo in prekrijete s folijo ali prtom. Vzhajano testo stresete na pult in vmešate suho sadje z limonino lupinico. Nato testo prestavite v pekač in date še enkrat vzhajat. Ko je kolač lepo narastel, ga postavite v vročo pečico in pečete pri 220oC 30 minut in nato še 10 minut pri 180 oC.

Nad soparo raztopite maslo in jedilno čokolado in mešate ter proti koncu dodate še sladko smetano. S stopljeno čokolado prelijete ohlajen kolač. Počakate, da se čokolada strdi in razrežete.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.