Še ena prednost mediteranske prehrane

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 5.9.2013
Znano je, da je mediteranska prehrana izredno zdrava. Ker vsebuje veliko rib, zelenjave, oljčnega olja, ugodno vpliva na naše možgane in ščiti proti boleznim, tudi proti demenci.
Naj bo na vašem jedilniku čim več rib in zelenjave. (foto: www.123rf.com)
Naj bo na vašem jedilniku čim več rib in zelenjave. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Znanstveniki iz Univerze v Exetru pa so odkrili še eno pozitivno stran mediteranske prehrane. Raziskave so pokazale, da varuje pred možgansko kapjo. Že dlje časa pa je znano, da takšna prehrana varuje tudi pred Alzheimerjevo boleznijo, izboljšuje spomin, preprečuje staranje možganskih celic.

Poleg tega, da je mediteranska prehrana okusna, je tudi zelo zdrava. To pa naj bo še razlog več, da boste posegli po njej. Kupujte svežo zelenjavo, če imate možnost, jo vzgojite sami ali kupite biološko pridelano. Namesto rdečega mesa, posezite raje po ribah in morskih sadežih. Naj vam ne bo škoda denarja za pravo oljčno olje, obrestovalo se vam bo pri zdravju. Pravo oljčno olje dobite pri nas ob obali, uporabljate ga lahko v prehrani, pa tudi za nego telesa.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.