Shujševalni recept: Začinjeni losos po maroško

Tale okusna ribja jed vam bo pomagala pri hujšanju, poleg tega pa za pripravo ne boste porabili veliko časa. Praktično in varčno na kvadrat!
Čeprav na prvi pogled ni videti, se losos po maroško zlahka in hitro pripravi. (Foto: Ščepec njama)
Čeprav na prvi pogled ni videti, se losos po maroško zlahka in hitro pripravi. (Foto: Ščepec njama)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tudi vi obožujete lososa in se ne bi branili, če bi izgubili kakšen dekagram odvečne telesne teže?

Potem si obvezno shranite tale shujševalni recept, ki smo si ga izposodili iz svetovne uspešnice Ščepec njama, ki je izšla pri Aktivnih medijih.

"Naš najljubši izrek je Kar plava, ne redi, saj so naše najmanj kalorične glavne jedi iz rib. Recept za lososa z maroškimi začimbami, ki je izdaten in bogat z beljakovinami, je genialna kombinacija maroških arom in nežnega, rahlega ribjega mesa. Čeprav na prvi pogled ni videti, ga zlahka pripravimo, zato je kot nalašč za hiter, a prefinjen večerni obrok," pišeta avtorici Kate Allinson in Kay Featherstone.

 

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje lososa s kožo
  • 1 rdečo in 1 rumeno papriko
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 limono
  • sveže mlet črni poper
  • sol
  • olje v pršilu

Za mešanico začimb potrebujete:

  • 2 žlički mletega ingverja
  • 2 žlički mletega koriandra
  • 1 žličko mletega kumina orientalske kumine
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 1 žličko mletega belega popra
  • 1/2 žličke pimenta
  • 1/2 žličke mlete kurkume

 

Priprava:

1) Vse sestavine za mešanico začimb zmešajte in mešanico prihranite za kasneje. Očistite papriki in ju zrežite na koščke ter na majhne kockice zrežite tudi čebulo.

2) Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija; ventilatorsko na 180 stopinj Celzija, plinsko pa na stopnjo 6.

3) Papriko in čebulo stresite v pekač, popršite z oljem ter posolite in popoprajte.

4) File lososa na debelo potresite z mešanico začimb in ga razporedite po zelenjavi v pekaču. (Če vam bo ostalo kaj mešanice začimb, jo shranite v dobro zaprti posodi za drugič.)

5) Limono vzdolžno prerežite. Eno polovico razrežite na osem polkrožnih rezin. Na vsak file položite po dve rezini limone in rahlo posolite. S sokom druge polovice limone pokapajte ribo.

6) Losos po maroško postavite v pečico in pecite 20 minut oziroma toliko časa, da se ribji fileji prepečejo.

7) Začinjene lososove fileje vzemite iz pečice in jih postrezite s pečeno zelenjavo iz pekača.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

TEST: Ali moje čakre delujejo pravilno?

Preverite, kakšni so telesni in psihični simptomi, ki k...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.