Sladko presenečenje: Vnuki bodo navdušeni!

Babice in dedki, če bi letos radi obdarovali svoje vnuke malce drugače, jim pripravite sladko presenečenje, nad katerim bodo zagotovo navdušeni!
Vnukom pripravite sladko presenečenje. (Foto: Freepik.com)
Vnukom pripravite sladko presenečenje. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

December prinaša mnogo lepega. Sedaj je čas za sladke razvade, za drobne pozornosti. Četudi dobro vemo, da sladkarije škodijo, pa majhno odstopanje od zdrave prehrane ne bo naredilo veliko škode. Saj se strinjate, da se morajo tudi otroci kdaj pa kdaj posladkati in babice ter dedki so kot nalašč ustvarjeni za male sladke pregrehe, kajne?

Če bi radi svoje vnuke presenetili z majhno in sladko pozornostjo, jim pripravite sladki lonček.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

Zanj boste potrebovali steklen kozarec z ročajem in pokrovom. V trgovinah je na voljo več različnih takšnih kozarcev. Lahko pa vzamete tudi malce lepši kozarec za vlaganje in pokrovček lepo okrasite.

Sestavine za sladki kozarec pa so: 100 gramov sladkorja, 100 gramov kakava, ščepec soli, 50 gramov naribane čokolade in 30 gramov sladkih penic.

Zmešajte skupaj sladkor in kakav ter nasujte v kozarec. Povrhu nasujte še naribano čokolado, na koncu pa dodajte penice.

Kozarec zaprite in lepo okrasite. Tako pripravljeno sladko presenečenje postavite pod novoletno jelko in ko bo vnuk naslednjič pri vas, ga presenetite.

Pogrejte skodelico mleka, vnuk pa naj doda nekaj žlic te sladke pregrehe in pomeša. Odličen napitek, zraven katerega najbolj pašejo piškoti, ki jih bosta spekla skupaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.