Ponudimo lahko tudi dobro ohlajene ob kozarčku mrzle penine.
Oblite jagode so najlepše v papirnatih minjonih. Okus, ki ga boste dolgo pomnili, saj preprosto z jagodami v kombinaciji čokolade ne moreš zgrešiti.
Sestavine:
1/2 kg pravilno zrelih jagod (enako velikih)
8 dkg temne čokolade
1/2 čajne žličke olja (za lepši lesk)
8 dkg bele čokolade
1/2 čajne žličke olja
* nadomestek za olje je 2 × 1 dkg kokosovega masla)
+ mali papirnati minjoni
Izdelava:
Jagodam pustimo peclje in jih le operemo, odcedimo ter popivnamo s papirnatimi brisačami ali jih temeljito osušimo. Na kocke nalomljeno temno čokolado skupaj z maščobo stopimo nad paro tako, da posodo z njo postavimo nad vrelo vodo (posoda se vode ne sme dotikati) in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek tekoč obliv sijočega leska.
Jagode prijemamo za peclje in jih do polovice ali do 3/4 pomakamo v obliv, dvignemo iz čokolade in počakamo, da odvečna čokolada odteče. Enak postopek ponovimo z belo čokolado in jagodami.
V jagode tudi lahko pred pomakanjem zapičimo zobotrbce ali mini nabodalca za sadje ali palčke za cake popse, le - te pa potem v stiropor. Oblite odlagamo lahko tudi na peki papir ali na mrežo.
Ko se čokolada na jagodah strdi, jih zložimo na krožnik in damo v hladilnik. Tako preprosta sladica, tako dobra in narejena v manj kot pol ure.
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.