Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

"Jagode in čokolada, ne razmišljaj, ko si mlada, srce naj te vodi in nič se ne boj... Jagode in čokolada, naj spomine ti pričara, kadar boš z drugim ali z menoj..." Jagode so ena najzapeljivejših sladic, ki popestrijo pladenj s slaščicami, romantični večer, ali poletno zabavo.
Sladke jagode v čokoladi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Sladke jagode v čokoladi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ponudimo lahko tudi dobro ohlajene ob kozarčku mrzle penine.
Oblite jagode so najlepše v papirnatih minjonih. Okus, ki ga boste dolgo pomnili, saj preprosto z jagodami v kombinaciji čokolade ne moreš zgrešiti.

Sestavine:
1/2 kg pravilno zrelih jagod (enako velikih)
8 dkg temne čokolade
1/2 čajne žličke olja (za lepši lesk)
8 dkg bele čokolade
1/2 čajne žličke olja
* nadomestek za olje je 2 × 1 dkg kokosovega masla)
+ mali papirnati minjoni

Izdelava:
Jagodam pustimo peclje in jih le operemo, odcedimo ter popivnamo s papirnatimi brisačami ali jih temeljito osušimo. Na kocke nalomljeno temno čokolado skupaj z maščobo stopimo nad paro tako, da posodo z njo postavimo nad vrelo vodo (posoda se vode ne sme dotikati) in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek tekoč obliv sijočega leska.
Jagode prijemamo za peclje in jih do polovice ali do 3/4 pomakamo v obliv, dvignemo iz čokolade in počakamo, da odvečna čokolada odteče. Enak postopek ponovimo z belo čokolado in jagodami.
V jagode tudi lahko pred pomakanjem zapičimo zobotrbce ali mini nabodalca za sadje ali palčke za cake popse, le - te pa potem v stiropor. Oblite odlagamo lahko tudi na peki papir ali na mrežo.
Ko se čokolada na jagodah strdi, jih zložimo na krožnik in damo v hladilnik. Tako preprosta sladica, tako dobra in narejena v manj kot pol ure.

PREBERITE TUDIIz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 
 




 
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (23.12. - 29.12. 2024)?

V tednu pred vami se bo prepletala energija Sonca v koz...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo

Jedilnik za kosilo! Dobra enostavna kosila lahko pripra...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.