Stara jed, ki je bolj zdravilna kot si mislite!

Ali ste vedeli, da je koruza zelo zdravilna? Prav tako jedi, pripravljene iz nje. Zato ne pozabite na polento!
Koruza je zdrava, krepi naše telo. (foto: pexels.com)
Koruza je zdrava, krepi naše telo. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Koruzna moka vsebuje polno hranilnih snovi, med njimi tudi veliko vitaminov in mineralov. Je vir riboflavina, tiamina, niacina, pantotenske kisline, vsebuje vitamine B6, E, K, karotenoide, esencialne minerale kot so cink, železo, magnezij, fosfor, baker, kalij, mangan in selen.

Vse te zdravilne sestavine ščitijo naše zdravje, krepijo imunsko odpornost, krepijo kri, vračajo telesu energijo, skrbijo za zdrav vid, upočasnjujejo staranje, znižujejo visok krvni tlak, holesterol, urejajo prebavo, lajšajo težave s hemoroidi, preprečujejo nastanek raka na črevesju, delujejo antioksidativno, preprečujejo razvoj mnogih bolezni, tudi sladkorne in bolezni srca ter ožilja.

Koruzna moka pa je odlična tudi za vse tiste, ki želijo shujšati, če jo boste uporabljali pogosto, pa bo poskrbela tudi za lepši videz kože.

Kako pogosto je pa polenta na vaši mizi?

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ta hrana povzroča napenjanje in vetrove

Napihnjen trebuh in težave z vetrovi so vse bolj pogost...

Čustveno prehranjevanje: Kako se ga rešiti?

Čustveno prehranjevanje se omenja precej redko, kar je ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Ozimnica: Domači džuveč

So vam ostali domači paradižniki, paprika, jajčevci? Po...

Ta hrana podpira telo v vročini – sestavine, ki hladijo, razstrupljajo in hidrirajo

Poletje prinese več svetlobe, daljše dneve in več prilo...

Rdeča pesa: Vse, česar o njej še niste vedeli

V zimskem času večkrat pomislimo tudi na okusno zimsko ...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.