Ste že slišali za konopljino mleko?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 23.1.2014
Ali ste vedeli, da lahko tudi iz konopljinih semen naredite zelo zdravilno in okusno mleko. Recept je povsem preprost, preberite ga in se lotite izdelave.
Konopljino mleko lahko pripravite sami. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Konopljino mleko lahko pripravite sami. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Na prodajnih policah je v zadnjem času polno nadomestkov za kravje mleko, od sojinega, do riževega, mandljevega, kokosovega in podobno. A vsa vsebujejo tudi določeno število aditivov in konzervansov. Zato je najbolje, če ste ljubitelji takšnih mlečnih nadomestkov, da se jih lotite kar sami doma. Priprava je dokaj enostavna.

Za izdelavo konopljinega mleka potrebujete 30 dag oluščenih konopljinih semen, 1 liter vode, 1 žlico medu, pol žličke vanilija ekstrakta, ščepec cimeta in soli.

Vse sestavine stresite v mešalnik in dobro zmešajte, da dobite gladko, kremasto zmes. Nato lahko pripravljeno mleko še precedite skozi gosto cedilo. Hranite ga v hladilniku največ tri dni.

Konopljina semena so izredno zdrava, vsebujejo amino kislino GLA. Mleko, ki ga pripravite iz njih je bogato z beljakovinami, vsebuje omega 3 in 6 maščobne kisline, vitamine E, A, folno kislino, magnezij, kalij, železo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 najbolj zdravih probiotikov, ki bi jih morali uživati redno

Probiotiki so nujno potrebni za zdravje črevesja. Z nji...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Zdravilni por

Por je zdravilna rastlina, znana iz preteklosti. Za hr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.