Takšnega sadja nikar ne jejte!

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 8.4.2014
Ni vsako sadje zdrava izbira za vas. V zadnji raziskavi so strokovnjaki dokazali celo, da je nekatero sadje lahko zelo nevarno za zdravje. Preberite, katero je in se ga raje izogibajte!
Sadje iz konzerve ni najbolj zdravo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Sadje iz konzerve ni najbolj zdravo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Britanski strokovnjaki so v svoji študiji ugotovili, da ne samo, da ni zdravo, celo nevarno je in povzroča za 127 odstotkov večjo možnost, da boste zaradi njega prehitro umrli. Tako nezdravo je zamrznjeno in konzervirano sadje.

Znanstveniki so v študijo vključili kar 65 tisoč odraslih oseb, študija pa je potekala sedem let. Prostovoljce so spraševali preko ankete o njihovih prehranskih navadah. Ugotovili so, da je zamrznjeno in konzervirano sadje lahko zelo nezdravo.

Konzervirano sadje vsebuje veliko fruktoznega sirupa, študije pa ta sirup povezujejo s previsokim krvnim tlakom, holesterolom, debelostjo in odpornostjo na inzulin. Poleg tega pa vsebuje še številne druge aditive in konzervanse, da lahko v konzervi počaka dlje časa. Zato ga strokovnjaki odsvetujejo. Če pa ga že kupite, ga odcedite in stresite v cedilo ter izperite pod tekočo vodo. Nikakor pa ne uporabljajte tekočine, v kateri je sadje v konzervi bilo.

Tudi zamrznjeno sadje spada v kategorijo manj zdravega sadja,. A le, če ta vsebuje dodatne sladkorje. Če sadje zamrznete sami in ne dodajate sladkorja, potem, je zdravo, menijo strokovnjaki.

Še najboljše za vaše zdravje pa je sveže in sezonsko sadje, ki rase doma.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 najbolj zdravih probiotikov, ki bi jih morali uživati redno

Probiotiki so nujno potrebni za zdravje črevesja. Z nji...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Čudežna semena, ki ščitijo pred rakom, osteoporozo, infarktom, sladkorno ...

Ko boste prebrali, kako zdravilna so ta semena, jih bos...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

6 živil, ki bi morale biti na jedilniku vsake ženske

Z leti se lahko poruši tudi hormonsko ravnovesje, poveč...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Vas bolijo sklepi in kosti? Črtajte teh 7 živil

Če tudi vas pogosto bolijo sklepi in kosti, potem si pr...

Kaj se zgodi, če vsak dan pojeste pest oreščkov

Oreščki so že dolgo znani kot zdrava in hranljiva malic...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.