Britanski strokovnjaki so v svoji študiji ugotovili, da ne samo, da ni zdravo, celo nevarno je in povzroča za 127 odstotkov večjo možnost, da boste zaradi njega prehitro umrli. Tako nezdravo je zamrznjeno in konzervirano sadje.
Znanstveniki so v študijo vključili kar 65 tisoč odraslih oseb, študija pa je potekala sedem let. Prostovoljce so spraševali preko ankete o njihovih prehranskih navadah. Ugotovili so, da je zamrznjeno in konzervirano sadje lahko zelo nezdravo.
Konzervirano sadje vsebuje veliko fruktoznega sirupa, študije pa ta sirup povezujejo s previsokim krvnim tlakom, holesterolom, debelostjo in odpornostjo na inzulin. Poleg tega pa vsebuje še številne druge aditive in konzervanse, da lahko v konzervi počaka dlje časa. Zato ga strokovnjaki odsvetujejo. Če pa ga že kupite, ga odcedite in stresite v cedilo ter izperite pod tekočo vodo. Nikakor pa ne uporabljajte tekočine, v kateri je sadje v konzervi bilo.
Tudi zamrznjeno sadje spada v kategorijo manj zdravega sadja,. A le, če ta vsebuje dodatne sladkorje. Če sadje zamrznete sami in ne dodajate sladkorja, potem, je zdravo, menijo strokovnjaki.
Še najboljše za vaše zdravje pa je sveže in sezonsko sadje, ki rase doma.