Solatni prelivi
Ali tudi vi uporabljate kis in olje? raziskave so pokazale, da se zdravilne snovi iz solate, surove zelenjave, ki jo pripravljate kot solato, veliko lažje absorbirajo v kri, če namesto kisa uporabite limonin sok, olje pa naj bo oljčno. Limonin som deluje bazično, telesa ne zakisa, skupaj z oljčnim oljem pa je odlično naravno zdravilo za vse notranje organe. Tako pripravljena solata je izredno zdrava.
Korenje
Ali narežete korenček na kolute, ko da dodate juhi? Nikar. Tako uničite veliko večino hranilnih snovi. Ko kuhate zelenjavno ali govejo juho, korenje le očistite in kuhajte. Ko je na krožniku, pa ga narežite.
Česen
Raziskave so pokazale, da naj bi sesekljan česen pustili stati vsaj deset minut, preden ga uporabljate, saj se na tak način lahko sprosti encim alicin, ki je izredno zdravilen in ščiti pred nastankom bolezni srca in ožilja.
Brokoli
Brokoli je izredno zdrava zelenjava, je odličen borec proti raku. A, če ga skuhate ali pražite, bo izgubil veliko hranilnih snovi., brokoli je zato najboljše kuhati nad paro. Začinjen z začimbami kot so origano, rožmarin ali bazilika, pa bo postal še bolj zdrav.
Kalčki čebule in česna
Kaj storite, ko vzklijejo kalčki pri česnu ali čebuli? Jih zavržete? Nikar. Zelo zdravilni so. Kalčki na splošno veljajo za ene najbolj zdravih živil. Zato jih narežite v solato, dodajte jih v juho, v omake.