Testenine ne izvirajo iz Italije

Ste vedeli, da testenine ne prihajajo iz Italije? Da tortilij in takosov z mesom niso prvič pripravili v Mehiki?
Testenine so prvič postavili na mizo na Kitajskem. (foto: www.sxc.hu)
Testenine so prvič postavili na mizo na Kitajskem. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Anketa, ki so jo opravili po britanskih ulicah med več kot tisočimi, je pokazala, da v večini primerov ne vemo, iz kje izhaja določena hrana. Ste vedeli, da čili ne prihaja iz Mehike? Kar tri četrtine vprašanih je odgovorilo, da je njegov izvor Mehika. Le nekaj jih je odgovorilo pravilno: Čili prihaja iz Amerike.

Na vprašanje, iz kje izvira pomfrit, je kar 90 odstotkov vprašanih odgovorilo, da iz Francije. Pravilni odgovor pa je Belgija. Originalna sirova torta prihaja iz Grčije. Prav tako pa so Grki pripravili prvo lazanjo, čeprav se večini zdi, da so njeni prvotni kuharji Italijani. Zanimivo pa je, da tudi testenine ne prihajajo iz Italije, njihova država je Kitajska. Takosi in tortilije, ki jih danes največkrat zasledimo na jedilnih listih mehiških restavracij pa prvotno prihajajo iz Združenih držav Amerike.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci,...

Recept za domači kruh: odličen pšenični kruh

Recept za preprost in okusen pšenični kruh, ki ga sveže...

Tradicionalne velikonočne jedi za žegen in njihova simbolika

Ko pripravljamo hrano za tradicionalni velikonočni blag...

Prešernov dan in pust v Centru Rog

Center Rog pripravlja prav poseben program v četrtek, 8...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Nagradna igra: Vikend paket za 2 osebi v Izoli!

Sodelujte v nagradni igri na Facebook strani Mojaleta.s...

Pasulj – kako skuhamo dober pasulj?

Pasulj je srbska fižolova enolončnica ,ljubitelji pasul...

5 živili, ki čistijo pljuča in dihalne poti

Spoznajte živila, ki še posebno blagodejno delujejo na ...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.