To je jed, ki vam bo spremenila življenje!

To je zagotovo najbolj zdrav obrok, ki vas bo napolnil z zdravjem. Jejte ga vsako jutro mesec dni in presenečeni boste nad pozitivnimi spremembami. Vredno je poskusiti!
Pripravite si zdrav zajtrk. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Pripravite si zdrav zajtrk. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Vse sestavine tega okusnega obroka so zelo zdrave, skupaj pa tvorijo pravo energijsko bombo za telo. Če boste mesec dni jedli ta zdravi obrok za zajtrk, boste sami občutili, kako učinkovit je.

Potrebovali boste en jogurt, eno žlico pektina, eno žlico medu, 40 do 50 gramov sesekljanih orehov, pol žličke cimeta, 30 kapljic propolisa, tri žlice ovsene kaše in suho sadje.

Kaj je pektin in kako ga pripraviti?
Pektin je vrsta vlaknin, ki ga najdemo v rastlinah. Še posebej visok delež pektina imajo jabolka. Jabolčni pektin pomaga topiti maščobo, zmanjšuje absorpcijo holesterola iz hrane in pospešuje delovanje debelega črevesja.

Pektin lahko pripravite sami, potrebujete en kilogram domačih jabolk in dva in pol decilitra vode. Jabolka operite, odstranite peclje in jih narežite na manjše koščke. Vodo nalijte v lonec in nastavite na najvišjo temperaturo. Da pektin ne razpade, morate jabolka zelo hitro segreti. Zato jabolka in vodo na hitro zakuhajte, ko zavre, pa kuhajte na zmerni temperaturi pol ure. Med kuhanjem se bo količina zmanjšala na polovico. Nato odstavite in z žlico precedite zmes skozi cedilo. Dobljeno shranite v sterilizirane steklenice.

Kako pripraviti ta zdravi zajtrk?
Zvečer prej zmešajte jogurt in pektin in pustite v hladilniku, da se pektin poveže. Zjutraj pa dodajte v jogurt še ostale sestavine in dobro premešajte. Nato pustite nekaj minut na sobni temperaturi, da se tudi ovsena kaša raztopi.

Zakaj je tak zajtrk najboljši za vaše zdravje?
Krepi imunski sistem, preprečuje infekcije, deluje protivnetno, krepi srce in ožilje, izboljšuje videz kože in krepi kosti, ščiti zdravje zob, pomaga pri hujšanju, uravnava prebavo, pospešuje metabolizem …

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Čudežna semena, ki ščitijo pred rakom, osteoporozo, infarktom, sladkorno ...

Ko boste prebrali, kako zdravilna so ta semena, jih bos...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

6 živil, ki bi morale biti na jedilniku vsake ženske

Z leti se lahko poruši tudi hormonsko ravnovesje, poveč...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Vas bolijo sklepi in kosti? Črtajte teh 7 živil

Če tudi vas pogosto bolijo sklepi in kosti, potem si pr...

Kaj se zgodi, če vsak dan pojeste pest oreščkov

Oreščki so že dolgo znani kot zdrava in hranljiva malic...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Ste starejši od 60 let? Povečajte vnos cinka!

Pomanjkanje cinka ima za posledico nagnjenost k okužbam...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.