To je seznam najbolj zdrave hrane!

Aktualno > Zanimivosti | piše: K. Z. | 18.5.2022
V prispevku boste našli tista živila, ki jih jedo zdravniki, saj so zelo zdravilna. Preverite, katera so in jih dodajte med svojo prehrano že danes!
Jejte zdravo in ohranjajte zdravje. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Jejte zdravo in ohranjajte zdravje. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zdrav način prehranjevanja vam lahko reši življenje in prepreči nastanek hudih bolezni. Katera pa so najbolj zdrava živila, je razkril v knjigi What Doctors Eat (kaj zdravniki jedo) avtor Tasneem Bhatia, piše net.hr.

In kaj zdravniki jedo?
Jabolka
Bogata so z vlakninami, zmanjšujejo raven nevarnega holesterola, pospešujejo metabolizem in urejajo prebavo.

Orehe
Orehi vsebujejo vitamin E in omega 3 maščobne kisline. Če jih jeste, s tem lahko preprečite nastanek demence in krepite spomin.

Kokosovo olje
Dviguje imunsko odpornost in ne obremenjuje srca. Uporabljajte nerafiniranega.

Avokado
Vsebuje veliko zdravih maščob in vlaknin. Kombinirajte ga z zelenjavo in s tem še povečajte absorpcijo hranilnih snovi.

Stročnice
Polne so antioksidantov, proteinov in vlaknin, pomagajo tudi zmanjševati možnost za nastanek sladkorne bolezni, zdravijo srce, zmanjšujejo raven holesterola, odplavljajo strupene toksine.

Zeleni čaj
Poln je antioksidantov, zmanjšuje možnost za nastanek rakavih obolenj.

Granatno jabolko
Semena granatnega jabolka so polna aminokislin in mineralov, ki ščitijo imunsko odpornost, zmanjšujejo holesterol, ščitijo kožo.

Borovnice
Od vsega jagodičevja so borovnice najbolj zdrave, saj vsebujejo močan antioksidant. zmanjšujejo možnost za nastanek sladkorne bolezni.

Kokošja jajca
Odlična so za zdravje možganov, telesu nudijo energijo, vsebujejo veliko vitamina B in D.

Kefir
Preprečuje nastanek osteoporoze, ureja prebavo in pospešuje metabolizem.

Mango
Poln je vitaminov A in E, zmanjšuje možnost za nastanek bolezni srca in ožilja.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.