Trdijo, da so zdravi, čeprav niso!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 16.1.2014
Ker vsebujejo dodani sladkor, niso najboljša izbira za zdravje, čeprav jih prodajajo kot zdravo živilo. Preden ga kupite, preberite, koliko sladkorja je dodanega. Še najbolje pa je, da ga naredite sami!
Kupljeni sadni sokovi lahko vsebujejo veliko sladkorja. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kupljeni sadni sokovi lahko vsebujejo veliko sladkorja. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nekatere znamke sadni sokov ne dajo kaj prida na zdravje ljudi, saj jih izdelujejo na podoben način, kot so narejene gazirane pijače. Mnogo potrošnikov je zmedenih, saj sadniesokove, sadje iz konzerve in sokove za otroke ter dojenčke prodajajo na trgovskih policah kot zdravo hrano, za katero se priporoča, da bi jo uživali vsakodnevno. Resnica pa je, da nekateri vsebujejo veliko dodanega sladkorja in soli, opozarja profesorica iz univerze Oxford dr. Susan Jebb.

»Sadni sokovi ne vsebujejo vlaknin, imajo pa veliko kalorij, zato ne bi smeli biti pod oznako zdrava hrana. Sadni sok ni isto, kot sadje iz katerega ga pridobivajo, vsebuje polno sladkorjev. Namesto tega, da popijete kupljeni sadni sok, je veliko bolje, da pojeste sadje,« svetuje dr. Jebbova.

Majhna embalaža pomarančnega soka vsebuje dve žlici in pol sladkorja, velika pa pet žlic. Naravna pomaranča vsebuje mnogo manj sladkorja in vsebuje tudi ostale hranilne snovi, ki jih sok nima.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Zdravilni por

Por je zdravilna rastlina, znana iz preteklosti. Za hr...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.