Trik: Podaljšajte rok trajanja hrani!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 27.12.2013
Nihče ne mara metati hrane v smeti. Zato preberite nekaj trikov, kako na enostaven in naraven način nekaterim vrstam hrane lahko podaljšate rok trajanja!
Nekateri hrani lahko rok trajanja enostavno podaljšate. (foto: www.sxc.hu)
Nekateri hrani lahko rok trajanja enostavno podaljšate. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Čebula
Čebulo navadno kupujemo količinsko. Da bo dlje časa sveža, jo enostavno dajte v hlačne nogavice. Da, prav ste prebrali. Stare hlačne nogavice odrežite, da dobite eno dolgo nogavico. Glavice čebule dajte vanjo in pri vsaki posebej naredite vozel, da se med sabo ne dotikajo. Nato jih obesite v hladno shrambo ali klet.

Naravna zelenjavna kocka
Če imate na vrtu polno začimb, jih lahko shranite v posodo za led. Začimbe (peteršilj, drobnjak, bazilika, origano, zelena, materina dušica …) sesekljajte in zmešajte z olivnim oljem. Nato vlijte v posodo za led in zmrznite. Ko boste potrebovali zelenjavno kocko, bo ta na dosegu roke.

Kruh
Če vedno kupite ali spečete preveč kruha in vam ta splesni, je najboljši način, da ga nekaj zamrznete. Narežete ga lahko na kose in po kosih jemljete iz zamrzovalnika. Lahko pa ga predelate v kruhove cmoke in te zamrznete. Tako imate vedno pri roki dobro prilogo za k pečenki.

Peteršilj, drobnjak in bazilika
Sveže začimbe, ki jih utrgate na vrtu ali kupite na tržnici bodo dlje časa ostale sveže, če jih boste hranili v kozarčku z vodo. Vanj lahko kanete še nekaj kapljic limone. Lahko jih imate na kuhinjskem pultu ali pa v hladilniku. Vodo redno menjajte.

Jagodičasto sadje
Jagodičasto sadje je potrebno hitro pojesti, saj navadno zelo hitro zgnije. Lahko pa mu nekoliko podaljšate rok uporabe tako, da zmešate vodo z nekaj žlicami kisa in ga v tej mešanici operete ter odcedite. Nato pa hranite v hladilniku.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (13. - 19. 10. 2025)?

Ves čas boste z energijo Sonca v tehtnici pravi diploma...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Ne zavrzite je, tako koristna je kavna usedlina!

Ne boste verjeli, da je kavna usedlina lahko tako učink...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Novo življenje: 7 majhnih, a pomembnih sprememb

Včasih so za to, da spremenimo svoje življenje, dovolj ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.